turosz Creative Commons License 2020.03.22 0 0 6

Ennek a teljesen zavaros, csapongó szóömlésnek mindenhez volt köze, csak azokhoz nem amiket írtam. Ha a végtelen humor helyett legalább véges szövegértési készségeket csillogtatnál, beljebb lennénk :)) 

 

Korea: Ha egy szuverén országot megtámadnak és a vezetése segítséget kér, akkor a segítségére érkezők - pláne ENSZ felhatalmazással - nem lesznek agresszorok, vagy sikerül ezt felfogni vagy nem :) Teljesen lényegtelen mekkora %-a amcsi a segéderőnek, ki vezeti őket, mi a döntés háttere stb.

 

Vietnam: a fals infóidat igyekeztem helyrerakni: idegenlégió mint francia haderő, amely a nemlétező Vietkonggal harcol, nemlétező Észak-Vietnamban annak nem létező hivatásos hadseregével stb. Az amcsikról össz-vissz annyit írtam, hogy nem "tisztán és törvénytelen eszközökkel az országba betört", hanem a bábkormány kérésére jöttek. Erre jössz CIA-val, természetírtással, bombázással stb Nemzetközi jogilag nem volt törvénytelen az USA beavatkozása, betörés meg a magyar nyelv szabályai szerint sem volt... Észak-Vietnam meg nem befolyást szerzett délen, hanem lerohanta és bekebelezte az országot, nem épp egymás szinonimái.

 

A célom mindössze a kérdező felvilágosítása volt a konkrét tárgyi tévedéseidről, nehogy azokat használja, és nem a te láthatólag jó kikristályosodott eszméid megzavarása :) 

Előzmény: dave_dömper (4)