''csiga Creative Commons License 2020.03.21 0 0 6426

A 365-ös Husi egy jól eltalált széria. Termelésben a kipufogó elhagyása jelentett gondot, a Stihl ugye ötletesen recés csavarral oldotta meg ezt a problémát.

 

Részemről Gypsy ötlete, a vízüveg bázisú kazánokhoz használt hőálló tömítő ( 1.000C) vált be. ( csavarmenetre kenve) 

 

Hogy melyik a jobb?  Nekem van X-torq-os  365-ös, és ha rosszabb is, mint a Stihl, se nagyon érdekel. Nekem ez is bőven elég, ez tetszik, ezt tudtam jó áron megvenni. Nem vagyok termelő.

 

 

 

Szállított levegő.

Annak idején részletesebben leírtam a minek a miértjét. A lendkeréken a lapátok számát, az átmérőjét néztem, hasonlítotttam össze. A gépek üzemi fordulatszáma közel azonos volt, így a levegő szállított mennyisége is hasonló lehet. ( becsült). Nagy eltérés nem lehet, mert a kényszerlevegő hűtésű gépeknél a levegő mozgatása elég nagy energiát emészt fel, így büntetlenül nem lehet csak úgy növelni, mert az erősen a teljesítmény rovására megy.

 

Kifejezetten a dugóról írtam, hogy kisebb  élettartamról számoltak be. Az ok egyszerű, a nagyobb hőteher miatt hamarabb öregszik.  Ugyanaz a Mahle gyártotta mindkettőt, ugyanazokkal a dugattyú ötvöző arányokkal.

Annak idején pontosan leírtam, linkeltem, ha nem haragszol, most nem teszem meg.

 

A hengert így nem érinti, arról nem volt szó. A bevonat jobban/többet  tűr.

 

 

A két gyűrű VS egy gyűrű. A két gyűrű alacsonyabb fordulaton jobban tömít, kevesebb gáznyomás veszteség keletkezik, jobban megtartja, megvezeti  a dugót. Alacsonyabb fordulaton nyomatékosabb valamivel.

Bizonyos fordulatszám felett annyira gyorsan megy végbe a sűrítés, majd a munka ütem, hogy nincs ideje elslisszanni a gáznak, egy gyűrű is elegendő. Másrészt a második gyűrű nem csak hogy nem ad plusszt az egy gyűrűs dugó  gáznyomás veszteséghez, hanem a plussz súrlódó felület miatt még hátráltató, teljesítmény csökkentő hatású is. 

 

A gumibak, olajpumpa, burkolat közti különbség, ha van,  otthoni használatnál nem igazán jön elő. ( farmer és profi kategória)

 

Az iparszerű használók, termelők tapasztalatai alapján lehet tartósabb, jobban sikerült szériát(kat) említeni. Jobb? Mire? Attól függ mire kell.

 

 

Igen, a termelők, az iparszerű felhasználók a userek kb 1%-át teszi ki. Én a másik 99%-nak szoktam ajánlani.

 

 

Számomra sokszor az a jobb, ami 10 évig bírja, még ha 10X annyiba is kerül, mint ami csak 1 évig bírja. De nem mindig... A felhasználás módja, igény és persze a PÉNZ a meghatározó.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: 2T Motor (6422)