2T Motor Creative Commons License 2020.03.21 0 0 6422

Aki azt mondja, hogy valami a legjobb az számomra már nem hiteles.

 

Termelésben dolgozó favágó brigád, teljesen SZUBJEKTÍV véleményét elmesélte, ami a következő: Stihl-ről váltott 365 -ös (nem x-torq) Husqvarnára, mert nekik azok bírták a legtovább.

Elhiszem, hogy így tapasztalták. Azt nem, hogy a Husqvarna jobb.

 

„szállított levegő mennyiség” a lendkerék fordulata is befolyásolja és a ventilátor lapátok kialakítása. Csak azonos fordulatú gépeknél van valami hasonlóság.

Találgatásokba nem szeretnék belemenni, de elképzelhetőnek tartom, hogy a kisebb felületű henger jobban szellőzik, vagy nagyobb mennyiségű léghűtést kap. Illetve a hozzá ajánlott modenebb olajjal ugyan olyan élettartalommal kalkulált a gyártó. (viszont könnyebb, és olcsóbb a gép)

 

De poén kedvéért „tételezzük fel”, hogy 20% -al tényleg tovább bírja a dugó:

 

1. És a többi alkatrész is tovább bírja? Mi van a hengerrel? A két gyűrűs dugattyú kétszer olyan gyorsan elkoptatja a hengert mint az egy gyűrűs. Vagyis henger és dugattyú csere a Stihlnél, csak Dugattyú a Hq-nál? És a gumibakok, az olajpumpa, a burkolatok?

 

2. A láncfűrész jóságát kizárólag a tartóssága határozza meg? És az ára? Az alkatrész ára? A fogyasztása? A kényelem? A súlya? A kinézete? A Presztízse? Az értékvesztése?
És a Solo, Makita, Komatsu, Oleo (az összes márkát képzeljük ide) gépeknél is tovább bírja? Létezik olyan, aki mindet látta, és tudja, hogy a Stihl a legjobb? (költői kérdés)

 

4. Nagyon kevés a fórumokon, illetve az életben is a termelésben dolgozó ember. A piac nagy részét nem ez teszi ki. Teljesen irreleváns a legtöbb embernek ez a szempont.

Pl. Ha van két szék és az egyiknek nagyobb a fűtőértéke mint a másiknak akkor az jobb? Engem aztán nem érdekel, (irreleváns számomra) mert nem akarok vele tüzelni. Vagyis nem fogom a Stihl dugattyú 20% élettartam többletét élvezni, mert sose fogom annyit használni. Megsütni sem sikerült még semmit.

 

5. Ugyanannyi pénzért, melyik a jobb?: 1 gép ami 10 évig bírja, vagy 10 gép ami 1 évig bírja?

 

 

 „A Stihl gépeket a termelők veszik, használják, agyonütve, lelkét félig kilehelve árulják. Ha vigyáztak a külsejére, nem igazán lehet az üzemórát elsőre megállapítani.”

   

   A zsivány termelők az új fűrészről leveszik a burkolatokat, elteszik, rárakják a régi gépükről és miután széthajtották, visszarakják az új burkolatot és kész a megkímélt gép.

 

  Mielőtt félreértés lenne, továbbra sincs bajom a Stihl gépekkel. Nagyon sok Stihl gépem van. De, hogy az lenne a legjobb?! A legmenőbb (népszerűbb, elismertebb) az tuti... a többi meg...

 

Ha új gépet veszel és pl 20-30 ezer forint különbség van a Hq és a Stihl azonos gépe között, akkor megér neked annyit, hogy ne kelljen szégyenkezned senki előtt, ne szóljanak be, ne bántsák a gépedet, ne kelljen győzködnöd senkit, és ha mégis el akarnád adni, akkor ne bagóért keljen odaadni?

 

Nekem ér ennyit, de mindenki eldönti maga.

 

Vagy ha a legmodernebb m-tronicos, vagy 4 mix-es fűkaszára vágysz, vagy injektoros fűrészre mint az i500.

Nincs azzal semmi probléma, teljesen érthető és elfogadható ha valakinek az tetszik.

 

De teljesen felesleges azzal égetni magát bárkinek, hogy az enyém tartósabb, vagy jobb, a tied meg használhatatlan.

Előzmény: ''csiga (6416)