Isthy1 Creative Commons License 2020.03.20 0 1 21534

Tegnap este a "Vegyesúszás" adásban Sós Csaba volt. Elmondta, hogy a 28-i védettséget élvező kvalis csapat kijelőlésekor nem lesz olyan, hogy "ki miben szeretne indulni". A csapat kijelölése az aktuális időszakban úszott eredmények és a kvalis szabályok alapján automatikusan történik. Tehát pl. 200 pillén Katka és Bogi lesz tagja a keretnek. Valamint az edzőkkel történt egyeztetések alapján kijelöli az eb keretet is, mert jelenleg az még nincs elhalasztva-visszamondva így ezt meg kell tennie.

A továbbiakra: ez a mostani kvalis keret nagy eséllyel nem marad így. Amint kiderül, hogy az olimpia hogyan (mikor) lesz megrendezve, akkor változni fog minden, a kvalis rendszer is. Tehát ha lesz később - pl. a nyáron ob - akkor az ugyanúgy megváltoztathatja, mint a mostanra tervezett. Ez most egy állapot, ami szinte biztosan nem fog maradni. A szövetség megpróbálja biztosítani az élversenyzők felkészülését kül. helyeken kisebb csoportokban.

 

Sztem is lesznek majd még kvali versenyek amik kialakítják az olimpiai keretet. Ennek nyáron látom esélyét. Az olimpia nem fog elmaradni, sztem őszre - tippem szerint októberre - halasztják majd. Már volt őszi olimpiára példa, legutóbb 2000-ben Sydneyben. Addigra lesz idő rendesen edzeni, kvalizni és versenyekkel felkészülni. Pl. a FINA vk sorozatot is össze lehet sűrítenni október elejéig és azt nagymedencében lebonyolítva jó felkészülés lenne.