BLAtti Creative Commons License 2020.03.17 0 0 5062

Az ezekben a szivattyúkban felhasznált motorok feszültség görbéje szerint 13-14 V feszültségen jobb áramfelvétellel rendelkeznek ugyanazon vízszállítási mennyiséget figyelembe véve. A motorok a feszültségre kevésbé érzékenyek, mint az áramfelvételre. Az áramfelvétel megugrása, túl nagy terhelés, elégtelen hűtés miatt égnek le.

Rengeteget keresgéltem ezeket az adatokat. Nem túl sok helyen publikusak. Sőt, általánosságban elmondható, hogy ezeket nem hozzák nyilvánosságra. 

 

Nem is ez a lényeg. Viszont nagyobb feszültségen a motorok nagyobb sebességet tudnak elérni, ami bár a szállítási magasságot kevésbé befolyásolja, azonban a meglévő átlag szállítási magasságon, ahol használjuk képes nagyobb vízszállításra. Nem azt mondom, hogy mindenki kövesse az én példámat, hiszen biztosan bele lehet futni még az átlagnál is rosszabb kínai termékekbe, de én csak a tapasztalataimat írtam le.

 

Az bizonyos, hogy amikor tehetem mindenképp ezt a csendes módját fogom választani a vízszállításnak.

 

A PWM, vagy booster elektronika vízmentesítése nem szükséges, max fröccsenő víz elleni védelem, hiszen a víztől távol elhelyezhető, ahol az akku is.

Előzmény: Triondor (5061)