polovcev Creative Commons License 2020.03.16 0 2 205046

Érdekes egy kérdés ez, mert végtére is ki tudja meddig tolódik az egész. Lehet, hogy április elején valóban beindul a biznisz, de simán lehet, hogy akkorra sem tűnik el a bizonytalanság.

 

Az, hogy ne legyenek kiesők jól hangzik, de ebben az esetben minden első osztályt fel kell tölteni x feljutóval. Ugyanez vonatkozik az alsóbb osztályokra. Ha nem engedik pl: a Paderbornt, a Norwichot vagy a ZTE-t kiesni, akkor maradnia kell a Drezdának, a Vácnak vagy a Lutonnak is.

Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a bajnoki címmel? Ha azok akik jelenleg vezetnek, akkor megszívatják a többi csapatot, amelynek reális esélye van a címre (Németország, Olaszország, esetleg a mennyei). Ha viszont nem hirdetnek bajnokot, akkor az olyan csapatok is buknak, mint a Liverpool vagy a PSG, akik már csak matematikailag csúszhatnak le. S akkor még ne is említsük az olyan eseteket, ahol a jelenleg vezetők, -mint a Linz a sógoroknál- valószínűleg nem tudják megismételni az idei teljesítményüket és jövőre megint 10 ponttal a domináns egyesület mögött végeznének. 

 

 

A legtisztább még az lenne, ha az UEFA elengedné az EB-t, a nemzeti bajnokságokat meg lejátszanák júniusban. Viszont ez is csak akkor lehetséges, ha a corona májusig eltakarodik a kontinensről. Utána már gyakorlatilag lehetetlen lesz a hiányzó 8-10 fordulót lehozni, akár a szerződéseket, akár a játékosok edzettségi, pszichológia állapotát nézzük.