Computerguru Creative Commons License 2020.03.14 0 2 187089

Több szinten túláltalánosítottad a dolgot. Amerikában is vannak jó ácsok, akik nem csak könnyűszerkezetes falakat csinálnak 2X4-ból. Elég csak beírni a keresőbe, hogy amerikai fából készült tetőszerkezetek.

 

IT-s megjegyzésed részben igaz, szerintem is sok ilyen ember van itt, akik sok pénzt költenek a hobbijukra és ezen a fórumon beszélgetnek róla. Vannak ugye szakmai fórumok is, ahol te csak egy lennél az ezer szakember közül. Én azt tapasztaltam és természetesen tisztelet a kivételnek, hogy az átlag IT-s sokkal okosabb, mint az átlag asztalos. Ezért nem úgy kell minket elképzelni, hogy a sok felvásárolt drága szerszámunkkal a kezünkben nyálazzuk a kontár munkát, hanem használjuk az eszünket, figyelünk arra, hogy mások mit alkotnak a világban és igyekszünk tanulni tőlük. Nem feljetettem el, hogy amikor pavilont ácsoltam, te adtad a legjobb tanácsot az építéshez.

 

Végezetül egy megfigyelés: a magyar ácsok sehol nincsenek a japánokhoz képest. Lehet fikázni az amcsikat, de értelmes ember inkább levonja a következtetést, hogy valószínűleg mindenki a helyi igényekhez szabja a mesterségét.

Előzmény: sr1 (187082)