kannibál Kovács Creative Commons License 2020.03.13 -1 0 182824

Kíváncsi vagyok, hogy a békemenetelők közül hányan fogták fel, hogy a VEZÉR alkalmatlan az ország irányítására. 2010 és 2018 között alapvetően jól működött a politikusi ösztöne és olyan kardinális kérdésekben hozott összességében jó döntéseket, mint a gazdasági válságkezelés vagy a migránshelyzet. A harmadik kétharmad óta azonban valami nagyon elromlott. Szerintem ezt már jóval korábban lehetett látni. Például amikor kiderült, hogy már jóval az önkormányzati választások előtt tudott Borkai ügyeiről, mégsem állította félre, eleve mást indítva Győrben, azt gondolva, hogy majd a szupermédiája elsimítja a dolgokat. Nos, nem így történt. Győrt ugyan sikerült megtartani, de önkormányzatok tömkelegét bukta el a Fidesz. Ráadásul kiderült, hogy a százmilliárdokkal aládúcolt kormánypárti médiumok szánalmasan eltörpülnek a facebook mellett.

Most sem működik jól a poltikai ösztöne, hiszen éppen fordítva cselekszik, mint a migránsválság idején. Akkor kommandós-üzemmódban Európa élére állt, most meg a legvégén cammog az eseményeknek. Össze-vissza beszél (jogász diplomával a zsebében sincs halvány fogalma sem a hazája jogrendjéről, hiszen több százezer családot - a pedagógusokéra gondolok - nem lehet csak úgy önkényesen megfosztani a havi betevőjüktől). 2015-ben a válságkezelésre alkalmatlan Hende Csabát úgy kivágta a kormányból, mint macska a szarát, most meg a szintétn totálisan inkompetens Késler Miklóst éppen csak hogy ki nem tünteti. Teljes kupleráj van a határokon és belül is. Bezáratja pl. a mozikat, aztán másnap szinte mindegyik úgy nyit ki, mintha mi sem történt volna.

Két hete még gúnyolta a kormánypárti média az egri polgármestert. Ő volt első felelős magyarországi vezető, aki úgy cselekedett, ahogyan kellett volna mindenkinek (a legkisebb fertőzésgyanú miatt is habozás nélkül bezáratta az egri uszodát). Ma már ebben semmi meglepő nincs...

Vagy itt van a kézfogás. Miközben itthon ez ellen kampányol ezerrel, addig a híresen steril és jól szervezett Moldovában fogdossa a helyi törpezsarnok mancsát. Amúgy mi a f*szomtól olyan fontos a magyar-moldovai kapcsolat, hogy éppen most kellett odamennie?

Szerintem a 2018 előtti politikai sikersorozat elvakította a VEZÉRT, és fokozatosan kialakult benne az a tévhit, hogy ő tévedhetetlen. Nos, nem az. Ráadásul fokozatosan elűzött mindenkit a környezetéből, aki esetleg rászólt volna, ha valamit rosszul csinált (Balog, Navracsics, Stumpf, Pokorni, Lázár) és így maradtak az ostoba seggnyalók (Semjén), meg a primitív gyilkológépek (Németh Szilárd).

És ne feledkezzek meg Áder János államfőről, aki lassan megszólalhatna végre, afféle Fidesz-lelkiismeretként felvetve, hogy talán mégsem igaz az, hogy Európában szokás szerint mindenki hülye, csak mi nem.  De ő sem teszi, és engem ez csalódással tölt el. Kövér László hallgatása viszont nem, mert ő már jó ideje nem teljesen beszámítható.

Békemenetelők! Cáfoljon már meg valaki! Ne kerüljétek már az ilyesfajta hozzászólásokat, mint ördög a tömjénfüstöt!