Mono SE Creative Commons License 2020.03.08 -1 1 233

Nincs akkora jelentősége a hangszórók méretének, mint ahogy gondolod. Hiába van ugyanakkora mélynyomója egy Sony-nak, mint egy JBL-nek, ha teljesen máshogy vannak hangolva, más lesz a hang karaktere is.

 

A Sony egy kurrrva hangos, nagyon sok szolgáltatást nyújtó karaoke bömbölde hülyegyerekeknek, míg a JBL inkább egy PA cucc vagy stúdiómonitor fílingjére fog hajazni az erdő közepén is. Nyilvánvalóan más a származásuk, a neveltetésük, az előéletük - és másfajta ízlésű, intelligenciájú felhasználókat fognak kiszolgálni. Minél dinamikusabb, mélyebb, magasabb komponenseket tartalmazó a zene, a JBL egyre nyitottabb, és annál nagyobb fölénybe kerül. Minél kompresszáltabb, ordítósabb a zene, a Sony annál hangosabb lesz.

 

És ez az ízlésbeli eltérés ott lesz a gyártók legkisebb és a legnagyobb cuccában is. Itt van egy teszt, amit nagyon helyesen szabadtérben csinált az ürge, ahol nincsenek visszaverődések, állóhullámok. Ezek nagyjából azonos kategóriájó boxok a Sonytól, illetve JBL-től: 

 

 https://youtu.be/NaOdsSNUfl8

 

 

Ez meg a JBL zászlóshajó a mező közepén, aggregátorról.... Hát majdnem úgy szól egymagában, mintha két profi Electrovoice monitort kiteszek egy focipályára és megtolom jól másfél kilowattal... Szóval gyűlts még kis lóvét a jbl 1000-hez ;Đ

 

https://youtu.be/PbW7-Mu6jUs

 

Előzmény: teisfiamblutusz (229)