vermestibi2 Creative Commons License 2020.03.06 0 0 1836

Végülis nem kellett csapágyragasztóhoz nyúlnom; kicsit "meghegesztettem" a tengelyt és jó lett. A képen nem sok minden látszik, de azért ideteszem:

Gyorsan össze is raktam a blokkot.

A kuplung még nincs rajta, mert megint variálunk Ferivel: meg akarjuk háromszorozni a kuplung élettartamát. A lényeg az, hogy fogunk három ilyet:

Kettőnek körben levágunk a széléből vagy másfél centit és egymáshoz ponthegesztjük úgy, hogy középre kerül a módosítás nélküli darab. Mivel a fogaknál háromszor olyan széles felület érintkezik a kuplungaggyal, jóval nehezebben fognak a fogak ledarálódni.

Amíg Feri utánajár a ponthegesztés lehetőségeinek, én haladok mással.

Mivel a vázon lévő lábtartónyúlvány szétnyílt, próbálták korábban meghegeszteni, de ez sem hozott megoldást. Most úgy oldjuk meg ezt a problémát, hogy egy vastagabb csövet húzunk a csonkra. Egyszerű dolog: az egyik oldalon bevágom a csövet, aztán hegesztek rá két fület, ahol majd csavarral össze lehet húzatni. Vágok két vasdarabot fülnek, átfúrom, összecsavarozom, közéjük meg teszek egy vékony alumínium lemezt, amit becsúsztatok a csövön lévő bevágásba.

 

És a kérdések:

Feri, milyen lábtartógumit akarsz húzni erre a toldalékra? Van neked? Vagy rendeljek?

Az első kerék gumija kissé repedezett, egy helyen talán nem is kicsit:

Maradjon ez a gumi vagy szerzel másikat? (A kereket, amit hoztál, becsapágyaztam, szépen forog, minimális nyolcas van benne.)

Visszapillantóid vannak? Hozol?

A féklámpakapcsoló törött, ezt tudod pótolni?

Úgy emlékeztem, van hátsó fák bovdenem, de nem találom, szóval úgy tűnik, mégsincs. Tudsz szerezni?

A hátsó kerék menesztő gumijai is csereérettek.

A kuplunghoz viszont találtam eredeti hézagoló alátéteket, szóval ezzel nincs gond.

 

És végül OFF:

Feri, jót játszottak a lányok azzal a két, sós vízzel működő autóval, amit hoztál. Nem is hallottam még ilyenről. Két csepp sós víz kell bele, és megy mint a mérgezett egér. Viszont elég gyorsan lemerül és újratankolni sem sokszor lehet. De! Oldottam már meg nagyobb problémát is. Csak egy ceruzaelem kellett meg két darab drót és megint autók cikáznak mindenfelé a házban (amíg el nem kopnak a műanyag fogaskerekei).