Alváskultúra (X) 2020.03.05 0 0 13931

Szia Jena,

 

boztosan egy sor kérdésben igazad van. Nekem nem tisztem eldönteni, hogy egy matrac drága vagy sem, mert ez pontosan ugyanolyan dolog, mint hogy kemény vagy félkemény. Nincs olcsó meg drága matrac, olyan matrac van, ami nekem olcsó vagy nekem drága; ugyanígy ami nekem kemény vagy nekem félkemény. Egy pedagógus fizetésből a 140k matrac drága. Ha egy kicsit menőbb gázszerelő vagy, akkor a hárommiliós ágy sem roppantja össze a családi költségvetést. Ha objektívan nézzük a magyar piacon található termékeket (és tegyünk bele minden kategóriát) akkor egy franciaágy méretű matrac esetében a 70k-5millióig nyílik az olló. Ez egy kisarkított a luxus kategóriát is magában foglaló példa, de ha megnézzük a "földi" árkategóriát és a 400k-t elfogadjuk, mint a megfizethető minőség kb. felső szélét, akkor is már látványos az objektív megközelítése az árnak.

 

Persze mindenki hibázhat: a vásárló, a gyártó, a kereskedő, az értékesítő kolléga. Bárki, emberek vagyunk. Egy ismerősömnek biztos, ami biztos kivették a fél tüdejét, mert foltokat találtak benne. Hónapokkal később jött meg az eredmény, hogy egy bakteriális fertőzés volt és elég lett volna az antibiotikum. Ez persze már fatalitás.

 

Ilyen esetekre való a garanciavállalás, ami minden esetben a gyártási- és alapanyag hibákra vonatkozik. Amennyiben ilyen hiba fennáll, akkor igenis a gyártónak és a forgalmazónak helyt kell állnia. Ha fenáll.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Jena307 (13930)