Alváskultúra (X) 2020.03.04 0 0 13928

Szia Mókusfülecske,

 

tényleg csak egy-két gondolat és tényleg nem kötözködésből, hátha valakinek a jövőben esetleg támasz lehet:-)

 

- 50-60kg felett nem veszünk 16cm vastag (vékony) matracot. Egyszerűen nem alkalmas erre. Egyik sem.

- ha egy ilyen matracot 7-8 órán keresztül megterhelünk 100+ kilóval szerintem teljesen természetes, hogy egy darabig "úgy marad". 

- ezek az olcsóbb és vákony matracok általában nem nagy tömegsűrűségű és nem HR habból vannak...

 

 

A legnagyobb probléma szerintem (persze az eddigiekkel is van baj:-) szerintem most jön és sajnos ez az egész világra rányomja a bélyegét:

 

- közel sem biztos, hogy a drágább jobb. 

 

Egy gyors történet. Volt egy kis üzletem a Hegedűs Gyula utcában. 75m2. 5 ágy 10 matrac.

 

Volt bent egy franciaágy amelyikben két "különböző" olasz vákuummatrac volt. Az egyik a Magniflex terméke, 16cm, fix matrachuzat, belépő kategória (egyébként talán Olaszország talán legnagyobb vákuummatrac gyártója)

 

27 000 Ft

 

Mellette ugyanabban az ágyban egy másik matrac. 16cm, fix matrachuzat (ugyanaz a matrachuzat, ugyanaz a hab, ugyanúgy 16cm. Nehéz elhinni, de ca. egyformák voltak,

 

49 900 Ft vagy ilyesmi, de az is lehet, hogy 59 900 (tizenvalahány éve volt)

 

A második termék ugye drágább volt. Olasz, vákuummatrac, ugyanaz a hab, ugyanaz a huzat. Persze volt egy kis reklám költség, Csisztu Zsuzsa volt akkor éppen. 

 

Persze mindegy is: a 2. matrac egy Dorm** matrac volt. Ugyanúgy Olaszország északi részén készült Prato városában mindkettő csak nem a magniflex gyárában, hanem talán (ez nem biztos, de valószínű) a Montalese gyárban. Ugyanaz (vagy 100%-ban hasonló) hab, ugyanaz a magasság és ugyanaz a matrachuzat. Krumpli-burgonya. Persze a burgonya egy kicsit finomabb, mert hát még sem krumpli:-)

 

Itt volt egy majdnem 100%-os árkülönbség. Érdekel valakit szerintetek, hogy egy jól reklámozott fedőmatrac Kínából jön? Senkit. Ők nem reklámozzák, a Vásárlók nem kérdezik és mindenki boldog....

 

Van ilyen:-)

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: mókusfülecske (13927)