farigó82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 26039

Itt egy új látványterv a Nádorliget (Újbuda-központ) vasútállomásról: https://epiteszforum.hu/folytatodik-a-deli-korvasut-fejlesztese?fbclid=IwAR2NBPqBbdp7GUnTYb4dLrWB5RITfas6JxhqnJEsDXUb5JKA_mJpIrPl5dc

Leszámítva, hogy nem terveztek elé se villamost (budai körút--pesti Hungária-körgyűrű kapcsolata), se mozgójárdás gyalogos viaduktot (MOL-torony--Újbuda-kp. M tervezett déli kijárata), funkcióját tekintve szerintem ez egy tartható koncepció. Más hasonló létesítményekre lehetne adoptálni: https://bkk.hu/apps/img/m2/03_Ors.jpghttp://veke.hu/wordpress/wp-content/uploads/2012/04/marcalvaros_kelet_fele.jpg.

 

Ezek megfelelően szélvédett kialakítással, ami egyben a környező épületekben élőket is védené a zajtól, valóban sokkal többe kerülnek, mint egy kitérő. Viszont mivel max. 20 db ilyenről beszélkünk országszerte, ami kicsit marginálissá teszi a kérdést. Átfogó stratégiában szerintem a hálózati kapcsolatokra és a járművek műszaki paramétereire lenne érdemes fókuszálni, mert azok nagyban meghatározzák a hasznokat és a költségeket.

ex41fan

Előzmény: Il Leone (26037)