djuice Creative Commons License 2020.03.01 0 0 2470

Hát az még a későbbi SRX-ekből sem volt üres!

Abban az időben a Korg Trinity volt az egyetlen és első workstation amiben méregdrága flash ROM technológiájú (kikapcs után nem felejtő) felhasználói memória debütált, kemény 8MB kapacitással, ahogy az SR-JV-k is ennyi mintát szuszakoltak (persze tömörítve) magukban. Viszont pont ezért, ennek csak a gyártók ismerték a titkát, hogy lehetett használható módon feltölteni ennyi tárterületet, hisz ha a samplereket nézzük, 8MB-ot ott is elvitt egy szuszra egy jobb zongora vagy stb.

 

Nézzd meg inkább a Roland mai Juno DS workstationjét, ha saját mintákra vágysz, 2 okból is javasolhatom:

- az XP80-tól 100x többet tud már csak saját hangjára nézve is

- a user memory slotjába ingyen letölthető az axial.com-ról  az összes SRX kártya hangkészlete (és így azokban foglaltan az SR-JV-k tömkelege is) + amit keresel, még saját magad is tölthetsz bele egyéni mintákat.

 

Sajnos az XP80 már van annyira koros darab, hogy bármikor kiadhatja a lelkét és ha mondjuk alaplap szintjén száll el, hát azt a szervíz már meg nem javítja! Érdemes bebiztosítani ellene magunkat ha mondhatom ezt, bármennyire is a szívünkhöz nőtt esetleg. Ráadásul a Juno pont ugyanazt az architektúrát alkalmazza mint az XP és hangzásban sincs olyan amit ne tudna mint a nagy elődje.

 

 

Előzmény: Spezial (2469)