Törölt nick Creative Commons License 2020.03.01 0 1 167887

Mikor a fiam meglátogat, aki immár felnőt ember, és az ő fia is már borotválkozik...

Nem azzal fogadom, hogy emlékszel mikor a szönyeg alá szartál? :)

az kérem a múlt, tette, amit a szükség diktált, és ahogy a helyzet adta. Nem ezzl fogom stuffolni, hanem az után érdeklődők, mit csinálsz mostanság? hogy élsz? mik a céljaid és terveid, hogy látod a világot ma?

Nah, de nagyon előre szaladtam..... 

Minden ember, mi akik itt vagyunk, vagy mások kint az utcán... mindenkinek megvan a maga ézete az életről, arról, hogy van-e Isten, vagy nincs. Arról is van álláspontjuk, hogy több isten, vagy csak egy? és ki az? melyik? Mi a tanátása stb..

Akik hiszik, hogy van Isten, és van számunkra közlendője, azok a hivők, vagy vallásos emberek.

Mit tesznek ezek az emberek? Beszélnek kérem. :) arról amiben hisznek, és ahogy hiszik, teles meggyőződőssel.

A beszédre éreznek késztetést, hogy nemt arthatják titokban ismeretüket, és ha nem is vita alapon, de legaláb elmondani, megnézni mások hitét, és annak alapját (engem legalább is ez motivál)

Minden beszélő, köztük én is, megvan arról győződve, hogy ő tudja jól, hiszen feltudja mutatni azon részeket amikre alapoz. Nincs eben semmi különös, ilyenek vagyunk, maga az ember.

és ha egy beszégetésben (szándékosen kerülöm a vita kifejezést,mert nekem az már azt is jelenti, meggyőzni valakit.) a nézetek eltérnek, és nem látunk kellő alapot a másik szemléletében, akkor kérem a másik szemlélete hamis. (legalább is a mi szemszögünkből.) Ha pedig hamis, akkormi marad? Mert ha hamis, nem Istentől van, igy a hamissgnak pár változata lehetséges, 1. ismeretben szegény, tehát tudatlan. 2. nem csak tudatlan, hanem valamilyen mód szellemibeteg is. 3. maga a gonosz mozgatja hamisságában. De, lehet ezeknek keveréke is, mindenből kicsi...

Tehát meggyőződés, és hit.

erről beszélgetünk, igen gyakran...

Mikor előadjuk nézeteinket, és a másik, vagy többen akár elhajtanak minket. Mivel is vigasztaljuk magunkat?

azzal fogjuk vigasztalni, hogy elutasitottak, de valójában nem engem hanem a hitem célját, tehát magát Istent utasitották el.

És mondja valaki, hogy nem igy van? :)

mert szerintem igy van. ezért is mondogatják itt egymásnak, térj meg ide, vagy oda... személetüktől függően.

Lépnék is egy szinttel feljebb.

Az ember társas lény, ilyennek lettünk alkotva, kezdve anyánk méhétől a halálig, társas viszonban élünk. legyen az egy sakk-kör, vagy ép vallási felekezet, társas, azaz csoportos formában müveljük, éljük az életünket.

mikor az emberek személetmódja találkozik, vagy megközeliti egymást onnantól kedve együtt teszik, mint felekezet. elkülönitve magukat, más felekezetektől. Persze ennek oka van. elsődleges ok, a nézetek külömbsége, az Isten illetően, vagy célját lletően, vagy egyébb részletek amikről csportosan mást gondolnak. Másodlagos ok, a nézetek külömbségén kivül, a hatalom. Hatalom gyakorlása más mberek felett, irányitása. nyilván a felekezetek elkezdik egmást gyülölni, hogy tanitásaikkal elcsalnak egy-egy lehetséges, beszervezhető embert, igy gyengitve az ő társulásukat, felekezetüket, és hatalmi poziciójukat. létrejönnek a vallási feszültségek, és háborúk. legyen az egyéni szinten, mint Káinnál is látható. vagy csoportos, vallási szinten ahogy azt a történelm nemegy esetben bemutatta már, vagy akár napjaink vallási feszültségei....

csoportos, vagy sem. azértmindig az egyéni szemlélet, döntés játszik szerepet.

egyénileg pedig mindenki hiszi, hogy úgy jó ahogy ő maga dongolja. És nagyban csépelik is egymást, vagy fizikailag, vagy csak szóban, szellemileg, érzelmileg, nem válogatva az eszközök közt. pusztuljon aki mást mond, cimmel. :/

Azért is mondogatom, hogy Leslinek, és itt másoknak magán háborújuk van (nem is értem miért nem tömörülnek egy felekezetbe, ha már a céljuk közös. :) )

az eszközt illetően pedig nem vállogatnak, nem gondolják meg.... pl. russel, piramist kutatott a egvilágosodás reményében. Nos, tévedett. Bár a piramisok, a maguk módján olyan matematikai rejtéjeket horoznak magukban,  olyan alapismereteet a matematika tudományában ami akkor nem volt ismeretes, és mégis ott van. Mivel több ilyen információ is rejlik ezen épitményeben, nem a véletlen müve. azt kérem kiszámolták, és az útókorra hagyták. ebben azonban nincs semmi mennyei megvilágosodás, pusztán matematika. :)

Ahogy kezdtem is, jön a fiam, akkor nema töb mint 3o éves szönyegalá sepert szart fogom emlegetni, hanem az iránt érdeklődőm, mi van ma? most is a szönyeg alá szarik? nem. nyilván változott a szemlélete, a gondolkodása, és cselekvési eljárásai is.

Tehát russel az egyiptomi piramist kutatta? igen. És, ezt most is publikálják j.t.? nem. egy deka szó sincs arról.

russel misztériuma? Ha valaki veszi a fáradtságot, és elvánszorog  jw.org oldalra, bepötyögve a misztérium kereső szót, zsámtalan cikket talál arról, hogyan gondolkodnak most erről J.t.k (már ha van valakinek kedve végig nyálazni a cikkeket.

világos képet fog tehát kapni arról, hogy a százéves kijelentéseik hogyan, és miben, mennyire változott meg.

Ezért is tartom jellemtelen dolognak, ha leslie 1oo éves csontokkal dobálódzik.

Russelnek is voltak hibái, mint mindenki másnak. Minden embernek vannak hibái, tévedhetnek akár.

Jézus tanitványai, nem egy esetben tévedtek, amire kiigazitst kaptak, mint lecke. Pétert is elküldte magától Jézus, azzal, hogy távozz tőllem sátán. pedig a tanitványa volt. Mert adott esetben, Péter tévedett, nem az Isten zándékát tartotta szemelőtt, hanem saját vágyát ami szeretetből fakadt ugyan, mégis az Isteni rendeléssel ütközött.

A jelenések könyvében, Jézut hét gyülekezenek is üzent, helyre igazitva őket. rámutatva hibáikra. Tehát az emberek tévednek csoportosan is.

Hibák, tévedések, bünök.

isten, azt üzeni, a tudatlanság idejét elnézi. azt is üzeni, hogy a bűnöket megbocsájta, már persze aki arra igényt tart, tehát megbánja, bcsánatért folyamodik.

a megbocsájtás arról szól, hogy Isten, hajlandő a korábbi hibákat, tévedéseket, és akár szndékos bűnöket is megbocsájtani, tehát elnézni. azaz elfelejteni, nem rója fel azokat.

Csalók pedig vannak.

vannak, minden területen, igy a hit, és vallás területein belül is. vannak akik szándékosan azok, van egy kis karizmájuk, s máris, hasznot húznak abból. Vannak akik tévedésükben lesznek azok, mert tudatlanok. hiszik is amit beszélnek, és igy lesznek csalók.

Magam pedig úgy gondolom, és azt nézem mit tesz ma, ez vagy az az ember? mennyire van öszhangban, beszéde, cselekménye, azzal amit Isten üent? (persze ez megint csak az n szemszögemből, hogy én mit tartok helyesnek, és fogadok el, annak alapján hozok egy véleményt.) 

Jézus sem foglalkozott a lator előéletével, vagy a korábbi Saul cselekményeivel. a hitet látta meg bennük, annak alapján itélt, vagy mutatott további utat.

a Mával, a jelennel kéne foglalkozni, nem pedig a háromnapos romlott bablevessel. :)

Előzmény: Törölt nick (167886)