cornus015 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 180657

Azért ez a gép sem pár éves, mivel haszáltan vettem, a baby kb 15évet szolgált ki (nálam ugye csak 4-et) a mostani classic is 13 éves asszem. 

Nálam úgy néz ki, hogy min 30p-et melegszik a gép, ált 1 kávét lefőzők utána mindig tejet habosítok. Habosítás után visszatöltöm vízzel a kazánt, aztán vakszűrővel addig mosom amíg tiszta nem lesz a fej. Természetesen a habosítót is rögtön elmosom. Csapvizzel használom, de nálunk 7-8 körüli a csapvíz, lágy, íztelen (pár utcára vagyok a bio víztisztítótól). Ahogy időm adja, 3-6 havonta van vízkőtlenítés - eddig ilyen zacskós, ipari kávégépekhez használatos cuccal csináltam amit expolygonban vettem, most legutóbb csak sima tescoban vásárolttal csináltam amiben csak citromsav van. Vízkőtlenítéskor mindig szétszedem a fejrészt, kartömítést stb.. ott kis is takarítom. Meg persze a gőzcsövet is megtakarítom alaposan. Ezen felül időnként ezzel a vakszűrőbe való tisztító porral szoktam mosni, de az ritkábban megy. De a kazánig nem szoktam szétszedni, annyira nincs kedvem már. 

 

A mostani hiba főleg a gőzőlővel van. Alapból nem voltam sose annyira elégedett a classic gőzőlőjével (csak tejes kávét iszom) de maga a cső rendszer is ereszt itt ott pici gőzt, most már elég sokat - gondolom tömítés csere érett.. 

De valahogy lefőzni sem tudok vele olyan jót mint anno a baby-vel. Mivel nincs rajta pid, meg a nyomást sem tudom mennyire van jól belőve, így kérdéses mit is ad ki magából. 

 

Szóval tudom én, hogy gondozni kell a gépeket, csak úgy lesz hosszúéletű, úgy érzem sokat is teszek ezért, de valahogy folyton oda jutok, hogy cserélgetek bennük mindent. És ezt unom, ezért akarnék valami újat, aminél hasonló gondozás mellett nem kell folyton cserélgetni mindent... 

 

De ha már cserélem, akkor feljebb akarok lépni és úgy érzem a kövi nagyobb lépcsőfokon a rocket ül. Csak hát az ára... 

Előzmény: ogrEicsab (180637)