NAR Creative Commons License 2020.02.29 0 4 323463

A 2020-es központi költségvetés kiadási oldala bő 21000 milliárd forint. Repkedtek itt mindenféle összegek, a kiadások 1%-ból 5 év alatt valószínűleg meg lehetne építeni. Persze 1% a komplett kiadási oldalon eléggé jelentős - viszont az utóbbi 10 évben 900 milliárd ment el "látványsportokra", az andorrai 0-1-re, szóval a "nincs pénz" indok nem igazán áll fenn.

 

"nem szégyen merni olyan projekteket felvetni, amik nem olyan nagyon látványosak, de nem is olyan nagy mértékben viszik a pénzt."

 

Ha jól sejtem, a Budapesten közlekedő járművek közül a Ganz villamosok után közvetlenül a HÉV-szerelvények jönnek életkorban. Nem hiszem, hogy azt lehetne mondani, hogy nem az egyik legfontosabb ezek cseréje. Aztán ha jól gondolom, a H5 lehet a legnagyobb utasszámú járat azok közül, amelyek egyáltalán nem akadálymentesek - ez alapján is indokolt ennek fejlesztése. Persze aztán lehet azt mondani, hogy leaszfaltozzuk a HÉV helyét és percenként fogunk 3 alacsonypadlós dízelbuszt indítani, mert az nem viszi a pénzt...

Előzmény: Zahnrad (323458)