Lassan neked kell megnyugodni, ahogy látom.
Én érvelek, te vagdalkozol, összekeversz mindent mindennel.
A koronavírus nem egy mutálódott influenza vírus. Ezt is honnan vetted? Linkeld már! Csak a változatosság kedvéért.
Viszont én megadom most is, honnan veszem az információimat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/COVID-19_koronav%C3%ADrus-j%C3%A1rv%C3%A1ny
Az oldal a WHO, a CDC, az ECDC, NHC, UNICEF és hasonlók adataiból dolgozik. Olvass végre bele, hogy tisztán láss!
Ezek szerint semmi köze az influenzához, a már ismert 7 koronavírus egyike lehet a forrása.
Február 11.-én a WHO elnöke így nyilatkozott:
"Dr. Tedrosz Adamon Gebrejeszusz(wd) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke felszólította a világot, hogy a lehető leginkább agresszív módon küzdjön meg az új vírussal, mert még mindig reális esély van a COVID-19 betegség visszaszorítására, ha elegendő forrást fordítanak a harcra.[25] Február 24-én a főigazgató már „nagyon aggasztónak” nevezte az új megbetegedések számának növekedését Olaszországban, Dél-Koreában és Iránban, [26] de kijelentette, hogy nincs még pandémiának nevezhető helyzet.[27][28]"
Hasonlóan nyilatkozott az Unicef igazgatója is:
"Henrietta Fore(wd) az UNICEF ügyvezető igazgatója kijelentette: „Ez a koronavírus nyaktörő sebességgel terjed, fontos, hogy minden szükséges erőforrást felhasználjunk annak megállítására. Lehet, hogy nem tudunk elegendő információt a vírus gyermekekre gyakorolt hatásáról, illetve arról, hogy hány embernek okozhat megbetegedést - de tudjuk, hogy kulcsfontosságú a szoros megfigyelés és megelőzés. Az idő nem a mi oldalunkon van.”.[50]"
Talán nekik hiszel. Vagy őket is pánikkeltéssel vádolod?
Matematikailag a járvány terjedése kezdetben exponenciális (ezt írtam korábban!), ami Kínában már fékeződni látszik a szigorú intézkedések eredményeként, de a "szökevények" által tovább vitt fertőzések helyi gócpontokká válnak - ugyanolyan jellemzőkkel.
Szóval még bármi lehet, de az elszigeteléssel már elkéstünk.