crossroad Creative Commons License 2020.02.27 0 0 40214

Köszi!

 

Bevallom a kesztyű nem jutott volna eszembe :) Nem sokat dolgozom ilyesmivel és akkor is utálom... nem vagyok ügyes vele. Ettől a melótól különösen parázok, mert sok buktatót látok benne. pl:

 

- kívül a maszkolás ellenére összekenek valamit és nem jön le

- belül kinyomódó anyagot nem tudom letörölni az ablak felületéről

- az oldalsó ablak olyan, hogy a két ablaknyílás között maga a plexi nem szakad meg,hanem végigfut (sudárról avn szó) így egy nagy felületet végig kell majd kennem a hajótesten, aztán amikor ráteszem a plexit, akkor vagy lesz alatta buborék, vagy nem... de ha igen, akkor az látszani fog. (bár sötét füstszínű a plexi)

- megsaccolni sem tudom mennyi anyagot vesz majd fel. két tubust gondoltam rendelni, aztán max rendelek még ha kell. (5-6k egy tubus)

 

Nagyjából úgy képzelem a dolog menetét, hogy letakarítom a felületet, alkohollal letisztítom, megcsiszolom kicsit, utána újra alkoholos tisztítás. Szárazon rápróbálom az ablakot, becsavarva mind a 100 csavart, hogy minden lyuk a helyén van-e. Amikor az ablak fenn van, körbemaszkolom, majd leveszem a plexit. Felviszem az anyagot kinyomópisztollyal és közben valami műanyag spatulával elhúzom a felületen amennyire tudom egyenletesen, 2-3mm vastagságban. Utána 4-5 lyukba gyufaszálat vagy ilyesmit dugok, ami segít egyből a helyére vezetni az ablakot. Felhelyezem, majd végigcsavarozom, először mondjuk minden 10. csavart, aztán a többit... közben takarítom belül a kinyomódó felesleget.

 

Ketten leszünk a melóhoz és sólyakocsin van a hajó, úgyhogy létrás a mutatvány (erősen gondolkodom, hogy szerzek gurulóállványt).

Előzmény: HUN-12214 (40213)