Aventinus Creative Commons License 2020.02.26 0 0 17765

Oké, akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert látványosan összekeversz dolgokat és van egy olyan halvány sejtésem, hogy a fórum szabályzatát sem ismered.

 

1. Orvosi címmel egészségügyi tanácsokat adni a fórumon tilos, ez le is van írva, a vonatkozó fórumon ki is hangsúlyozva. A példád tehát nem ül.

 

2. Rendőrként szolgálatban nem fórumozhatsz. Magánszemélyként természetesen egy rendőr is megteheti, de ebben az esetben nem nyilatkozhat úgy, mintha egyenruhában tenné. A rendőrség a szolgáltatót és/vagy az üzemeltetőt keresi meg, nem a fórumozókhoz szól közvetlenül.

 

3. Közszereplő esetén a közszereplő jogi képviselője keresi meg a fórumot, és jelzi, hogy visszaélnek a nevével. Ritkább esetben ő maga ír.

 

Vagyis minden általad jelzett eset alapvetően különbözik attól, ami most történt.

 

Ha valaki azt látja, hogy az IRL nevével megegyező nick írogat, akkor először is, meg kell nézni, hogy pontosan milyen esetről van szó. Ha például Nagy Béla azt látja, hogy egy Nagy Béla nevű nick ír, de egyébként egy jásznagyasszonyfalvai nyugdíjasnak mondja magát, ő pedig felsőkirályfalvai szántóvető, akkor értelemszerűen nincs teendője. A teendő akkor van, amikor a Nagy Béla nevű nick jól azonosíthatóan a Nagy Béla nevű felsőkirályfalvai szántóvetőnek adja ki magát. Ebben az esetben Nagy Béla maga jelzi a problémát egy jól azonosíthatóan hozzá köthető címről. Nem a szomszédja, nem a szülei, nem a testvére, nem a gyermekei, nem a rokonsága, nem a kiskacsája. A kiskacsa1234 nick jelzése Nagy Béla felsőkirályi szántóvető tekintetében semmit nem ér. Amennyiben ez nem történik meg, úgy kell tekintenünk, hogy Nagy Béla felsőkirályi szántóvetőt nem érdekli a dolog, és nem jelzett semmit.

 

A mostani esetben azért léptem, mert egyéb, a fórumból hozzáférhető adatok arra utaltak, hogy valóban visszaélésszerű használat történt.