kenya15 Creative Commons License 2020.02.26 0 2 170

Üdv minden egérrel bajlódó topiktársnak! Ha már ennyit szenvedtem két hétig leírom a tapasztalataimat. 20 év alatt eddig egyszer-egyszer akadt dolgom csak egérrel, aztán 13 évig volt macskusz és nem volt sok probléma...ám macsek elpusztult 3 éve, jött a szél a hideg a tél el is utaztunk na rövidre zárva motoszkálás és egy rohangászó kisdög tavaly Karácsonyra...és ez csak a kezdet volt.

 

Az eddigi legtöbbet használt csapda nálunk egy kisebb inkább gömbalakú befőttesüveg kitámasztva félbevágott egész dióval belével befelé. Szinte 95%-osan 2 nap alatt alatta volt az egér. (összesen 5-6 egeret kaptam el vele 20 év alatt) a karácsonyi vendéget is elkapta 26-dikára, úgyhogy már a közeli kiserdőben rohangászik.

 

Na de újabb utazás és sajnos 3 újabb dög is bemerészkedett a riasztók ellenére, valószínű elromlott a riasztó (ultrahangos-elektromágneses fix és váltakozó állás kb 6000 Ft volt a mezőgazdasági boltban), vettem is újat, de 7-10 nap míg valóban kiűzi őket.

 

Ok...befőttesüveg csapda felállít, reggelre fél dió eltűnve üveg alatt semmi...újra felállít újra eltűnik a dió. Parafából faragtam áldiót az is eltűnt.

 

Jött a régi csalis (ami amúgy eddig sem működött) műanyag alagút élvefogó a végén ahova a becsúsztatható csali volt anno leragasztva és benne dió. Kirágta a szigszalagot és 1centis résen!!! kiszabadult.

 

Mindenki mondta hogy ragacs ragacs...nem nagyon vitt rá a lélek paráztam, hogy aztán hogyan kellene kíméletesen kinyírni ha beleragad és még él...vettem kész dobozzá hajtható ragacsos kartont. Másnapra némi szőr és ürülék volt benne de az egér nem.

 

Megtaláltam még egy régi nem felhasznált kis rácsos lecsapódó ajtajú élvefogó kisketrecet. Mivel közben eltelt egy hét és kezdtem már elég ideges lenni, bekentem egy nagy kartont is tubusos ragaccsal, és még egy vödrös csapdát is fabrikáltam középre beletett forgó műanyag üveggel. Mikor a ragacsot vettem találtam egy luxketrec névre hallgató (Obi) szintén élvefogó félkörketrecet (Obi 2000 Ft körül) felső és oldalsó befelé szűkülő bejárattal. Ebből másnapra kilopta az összes diót ekkor az oldalkijáratot és körbe a teljes alját (az alsó huzal alatt volt egy centi rés...) leragasztottam szigszalaggal.

 

A harmadik birtokháborító végül a luxketrecet választotta, így a tetőtérre is feltettem ahol fogtam még egy egeret. Közben olvastam a borsmentaolajról is, úgyhogy az egész ház összes kritikus pontjára csepegtettem vagy tettem olajos pamacsot.Első nap masszázsszalon második napra már rágógumiüzemre hajazott a belső légkör...de úgy fest bevált. 2 napja lenti és fenti csapda mellé szabadon ki van téve egy pici diódarab és nem tűnt el.

 

Összegezve elsőként a befőttesüveg dióval vagy a luxketrec kimondottan hatékony. Riasztó és a borsmenta remekül bevált, legközelebb télen elutazunk biztosan frissen teszek ki. A ragacsra sokan esküsznek, de ha van lehetőség szabadon ereszteni akkor beválnak ezek a módszerek.