Giuseeppe Creative Commons License 2020.02.21 0 0 180593

Igen, valóban félreérthető ez a kifejezés, de valamiért ez honosodott meg annak a leírására, hogy csak annyi kávét teszünk az őrlőbe, és őrlünk meg, amennyit elfogyasztunk. És valóban nem egy hétre előre őrlök, hanem csak beleteszek a tartályba egy nagyobb adagot, akár 250 grammot is.

 

Korábban úgy csináltam, hogy a mélyhűtóből elővettem egy adagot, azt áttettem egy légmentesen záró dobozba (coffeevac/minivac néven fut), és abból mértem ki a megfelelő adagot. Ezzel azért hagytam fel, mert túl macerás volt. Lehet, hogy a konkrét őrlő miatt is (adagolós Rancilio MD50), mert abból nem, hogy a maradék néhány grammot kellett kikaparni az őrlés után, hanem mondjuk a 18-ból 12-t.

 

Aztán tavaly megvettem az Eureka Mignont, amiben eleve kevesebb őrlemény marad meg, és úgy döntöttem, nem szívatom magam tovább.

 

Különben én is azt tapasztaltam, hogy a 250 gramm vége már nem olyan finom, most az új kis ikeás üvegekkel majd ezt is ki tudom küszöbölni.

 

Uff.

 

 

Előzmény: Nibiru (180592)