bbfan1 Creative Commons License 2020.02.21 0 0 149

Akkor még nem volt meg az adásvételid, időpontegyeztetés sem. Beszélj az ügyvédnővel. Engem már hívott, én is hívtam később, pedig én nem készpénzes vagyok.

Voltam a bankban is elindítani a hitelügyintézési folyamatokat. Nem akarom elvenni senkinek a kedvét, de sajnos mi hitelesek még úgy néz ki messze vagyunk a végétől. A papírok nagy részének már meg kell lennie, enélkül a lakópark nem is kapta volna meg a használatba vételi engedélyt, viszont a társasház alapító okirat okozhat most gondot. Érdeklődtem, a kérvény már beadásra került, viszont, hogy mire lesz készen az még csak meg se jósolható. A hivatalos ügyintézés 30 nap, de nagyobb társasházaknál 90 nap. És ez jobban is kitolódhat, a földhivatalban jelenleg nagyon leterheltek. Addig pedig adásvételit se tudunk írni, mivel a bank csak úgy tudja az ingatlanra ráterhelni a jelzálogot, ha a tulajdoni lapon a vevő legalább széljegyzetben megtalálható. Nem biztos, hogy teljesen jól fogalmazom meg a jogi eljárást, de kb ez a lényeg. Ha a banknak minden papír rendelkezésére áll, onnantól számítva a folyosítás minimum egy hónap.

Annyit tudunk tenni, hogy bizakodunk: A használatba vételi is annak ellenére, hogy az ügyintézés ideje egy hónap, megvolt pár nap alatt.

Ha bármi fejlemény van, arról azonnal tájékoztatást fogunk.

Ma reggel is elmentem az épület felé. A járdát rendezgették a Röppentyű oldalán, a Frangepánon pedig még mindig a garázskapun dolgoznak. A fentről lelógó vezetékeket egy csőbe helyezték. Csak tippelem, hogy rendszámleolvasó kamera lesz oda felhelyezve (?)

@betty65: Ha költöztök és van infod, addig is örülök, ha megosztod. Jövő hétre egyeztetek időpontot, hogy megnézzem végre a lakásom, amig tart a várakozás.

Előzmény: betty65 (148)