A legrondább dolog, ha valaki látja előre, nem kerül dobogóra, és húz a rákba eredményhirdetés előtt! MSSZ-ben már régóta szabály: ott eredményhirdetésen Nemzeti/ Egyesületi mezben - vagy sportöltözetben, és dobogóra állva átveszed a trófeádat. Ezen feltételek ha nem teljesülnek, megy a díjad a lecsóba, és utólag már hiába tartod a markodat!
3 évvel ezelőtt közel 90 db érmet, oklevelet nulláztunk le, amit addig őrizgettünk becsülettel. Vittük egy darabig a versenyekre, hátha valaki a magáéra ismer.
Azóta minden versenyünk előtt elmondjuk az újak kedvéért, hogy akinek sietős, beszélje meg akármelyik sporival a helyszínen, hogy vegye át helyette. És, ne mi, rendezők legyünk azok a sporttársak! Ennek ellenére van olyan spori, aki az elmúlt 2 saját rendezésű OB.-on eljátszotta dobogósként az utólagos reklamációt (értsd: postázzuk el neki) Na, erre nem vagyok hajlandó 10 év versenyrendezés után!
Nem azért a postaköltségért, amit amúgy kifizetnének utólag, hanem b..szd el a fél napodat csomagolással, papírmunkával, majd sorban állással a postán. Nonszensz!
Velem is fordul elő párszor az évi 30-40 versenyből, hogy nem tudok maradni - amiért szégyenkezem is magamban. Viszont ez abból szokott adódni, hogy vagy stoppos vagyok valakinek a kocsijában, vagy olyan távoli versenyre utaztam vonattal, hogy az átszállások miatt egy óra kedvéért nem akarok bekockáztatni egy ott alvást valahol félúton, egy szállóban....
Ilyen, általam megélt kényszer esetek miatt van az, hogy az okleveles mappáimban 20-30 megírt papírcetli pótolja az át nem vett díjaimat. És meg sem fordul a fejemben, hogy ha legközelebb ellátogatok arra a lőtérre, visszaköveteljem utólag a díjaimat...