solozo Creative Commons License 2020.02.19 -1 3 705701

És akkor mi kezdett körtáncba kedves sporttársam, amikor T. Mészáros polgármester úr (Fidesz) 2018-ban ugyanezeket elmondta, mint Csőzik, csak hát neki – jobb meggyőződése ellenére – nem sikerült. (Vajh' miért? :-)

„Nem szóltam egy szót se az elmúlt szezonban, amikor a közvélemény számára is eléggé kérdőjeles mérkőzést játszottunk a Mosonmagyaróvár ellen. Nem szóltam akkor se, amikor az EHF kupából 10 gól előnyről estünk ki. Ami egyébként nem először fordult elő. Ezek furcsa és számomra megmagyarázhatatlan ügyek. A Fradi elleni legutóbbi mérkőzés az utolsó csepp volt a pohárban. És a körülmények megítélésén az sem javít, hogy a meccs után a csapat vezetőinek küldött, magyarázatot váró megkeresésemre sem a klub elnöke, sem az ügyvezető igazgató nem válaszolt. Ez azt jelzi, mintha ezek az emberek személyes tulajdonukként kezelnék a város tulajdonát.

Évről évre növekvő mértékű közpénzből működik, és ennek felhasználásáról el kell tudni számolni. Különösen akkor, ha a növekvő támogatás ellenére öt éve jottányit sem lépett előre a csapat.

Meg kell vizsgálni, hogy melyik az indokolt, melyik szükséges ahhoz, hogy az ÉRD a közpénzből vásárolt és fizetett játékosok valós tudásához méltó eredményeket érjen el, s ezzel hozzájáruljon a város jó hírnevéhez. Ha kell, edzőcserével, ha kell, vezetőségcserével, ha kell, a támogatási szerződés felülvizsgálatával. Ami biztos: a mostani helyzet tarthatatlan."

Aztán tartották. 

Előzmény: Gyönyörű petesejt (705695)