zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.02.19 -1 0 365318

Elvi hibás a gondolkodásod. Nem a "lényege" ez a kapitalizmusnak, hanem a CÉLJA, és nem egyszerűen a kapitalizmusnak, hanem MINDEN EMBERI TÁRSADALOMNAK.

 

Igen, itt tér el a véleményünk mert én úgy látom, hogy nem. A bauvasi katedrálison keresztül mutatja be egy írás a termelőerők és a termelési viszonyok kötelező összhangját. Ui. minden eszközzel, tudással renelkeztek az építők még se tudták befejezni. Miért nem? azért nem mert nem volt még kapitalizmus, nem tudták koncentrálni hozzá a kellő erőforrásokat.

A rabszolga alapú társadalom tud erőket koncentrálni, a jobbágy alapú az nem, mert egyik ember a másiktól nem szerezhet meg erőforrásokat közvetlenül csak központon keresztül van újra osztás lehetősége. Azt már nehezebb átlátni, de egyik király se a másiktól.

 

A te hibás sugalmazásod az, hogy ha ezt a célt - akár csak átmenetileg is - nem tudja elérni, akkor elkerülhetetlenül összeomlik - ami egy konkrét baromság.

 

 

De hiszen nem csak törikönyvől ismered hanem a szemed láttára megy ez a baromság.

Az ilyen rabszolga alapú társadalom mivel képes az erőinek koncentrálására hát hamar fel is éli a természeti erőforrásait amit az adott technológiáival lehetséges, viszont mivel alkalmatlan az innovációra végül felbomlik, átalakul egy nyugodtabba amelynek ideológiája is jobban eltűri a lustálkodást, lúzerkedést. Ez az új ideológia most az iszlámtól jön, de több évszázad alatt ez is mint a felvilágosodás és a matematika, egyelőre annak multikulturális jellege van átvéve. De nem elözönlés ez hanem mint a vírus úgy működik, csak egy kis csepp ell hozzá.

 

Te egyszerűen komcsi vagy és betegesen gyűlölöd ezt az egészet, falat kaparva várod a pusztulását, és ezen vágyadat vetíted ki mindenre.

 

Lehet, igazad is lenne ha nem kötődnék hozzá ezer szállal, az ugye megmondtam dicsekvés örömét az élet hamar elrontja

 

És ne, ne magyarázd, hogy te nem erre vágysz: nem vagyunk hülyék. Mindenki látja, hogy erre vágysz. Ahogy azt is fölöslegesen magyarázod, hogy te nem tagadod a tényeket, csak "másképpen magyarázod azokat" - de, tagadod a tényeket.

 

 

Te tagadod vagy ignorálod vagy nem is tudom mit csinálsz? Az egyszerű marhaság csak, hogy mert ez népidemokrácia volt itt akkor nem kellett volna menjen a levesbe a tőkés birodalmak után. ...vagy nem tudom? ...de te magad se tudod miket hordol össze vissza. Ha demokrácia van akkor a brit és a többi után pont ez nem bomlott volna fel? Ekkora baromság rád pedig egyáltalán nem jellemző.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (365289)