sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 25750

Félreértesz, nekem ma már tök mindegy, hogy a praliné magyar, osztrák vagy belga... A lényeget: a kakaóbabot senki nem a kert aljában termeszti hozzá titkosrecept alapján, legfeljebb a felhasznált tej meg víz alapzamata adhat valami eltérőt...

És a porhintés már éppen itt: a kakaóbabnál kezdődik, hogy ki mivel, milyen egzotikusnál is extrább beszerzési forrással bolondítja a népet... Nálam éppen Brüsszelben kezdett lohadni a praliné "hobbim", mert ott egyértelműen világossá vált, hogy ez is egy rettenetesen sznob dolog és az ilyen pénzhajigáló

vetélkedésektől egyre jobban irtózom...

 

Amúgy igen, persze, hogy tudom, hol van a Rózsavölgyi, sokat sétálunk arrafelé. Zuglói agrárproletárként ott szoktunk leszállni a buszról a Ferenciek terén és onnan aztán tényleg 2 lépés... Sőt, elárulom, egyszer már voltam is ajtón belül... De akkora "mázlim" volt, mint anno a Biró Lajos Disznójánál a Hold utcában, mert amikor ugye végre felkaptattam a lifttel a galériára, akkor éppen olajcsere miatt állt az üzemelés... Itt meg egy kisebb külföldi társaság csöcsörészett annyit a válogatással, hogy mivel már régen nem volt égetően fontos, inkább sarkon fordultam...

   De teszek egy gáláns ajánlatot: annyit áradoztál már róla, hogy legközelebb csakazértis bemegyünk és veszünk egy kis kóstolót...

 

De ha már, akkor inkább a Ghraoui-ba mennék az Andrássy úton. Ha már luxus, akkor dübörögjön rendesen, ne csak úgy ímmel-ámmal mint a Rózsavölgyinél. És itt azért izgalmasabb kompozíciók kaphatók szerintem, - már csak a származásuknál fogva is - mint bárhol máshol Budapesten, vagy Bécsben.. 

Ezt próbáltad már?????

 

Előzmény: csalapet (25748)