Törölt nick Creative Commons License 2020.02.18 -1 0 70815

Ha valahol akkor itt nem érdemes kapkodni, sőt mi több nem is lehet. Alapvetően lassú vagyok, de ebben a völgyben a 2 km/h már jónak számít. Én 1.7 km/h-val jártam be, virágszagolgatós, régi kék jel nézegetős, romantikázós hangulatban.  

A kidőlt fák,a  hangulat, a kacskaringós ösvények, útakadályok miatt sem tudsz itt sietni.

 

Gyönyörű az egész Burok-völgy, de a legszebb része talán a "nagy kanyar és környéke, továbbá az a rész ahol Rokiék lejöttek, azt nem hiszem hogy sokan ismerik.

Királyszállás és Bakonykuti felől pár száz méteren sok a medvehagymázós család,a  völgy közepe üres szok' lenni.

 ez a rész a legszebb talán, de szép az egész

 

Túratervek:

-Nem ördögtől való az hogy Bakonykútitól Királyszállásig a völgyben, majd a Mellár-fennsíkon vissza a kiindulóponthoz. A Melláron kb 3x olyan gyorsan lehet trappolni, széles szekérút. 

Mikor 2012-ben oláhtotóékkal itt jártam akkor a Melláron át mentem vissza Bakonykutiba a velünk elszökött kutyával, Caramellel.

 

viewArticle

 

2.- Mentem már vissza Bakonykutiba a lőtéren keresztül is, átlóban, szerintem azzal sincsen gond, a helyiek gyakran járnak errefelé autóval is Bakonykutiból Várpalota irányába

 

3.- ha szombatot vesszük alapul:

    8:33 Bakonykuti-2 átszállás, 10:10 Királyszállási elágazás, busszal.

Talán ez a legjobb, legkényelmesebb, és a legtöbbet nyújtó túraterv, végig tudsz menni a Burok-völgyben teljes hosszában, logisztika letudva, mindent látsz, a kocsi pedig jó helyen van Bakonykutiban.

 

Jó utat!

 

Előzmény: lükepék (70814)