ValamiV2 Creative Commons License 2020.02.17 0 0 70792

Nem ez az én szakmám, nem tudom pontosan hogyan, meg kell adnod a testmagasságodat, testsúlyodat, és valahogy ezekből és a mozgásodból számolja ki az aktuális lépéstávolságodat.

 

A neten ezeket találtam:

 

"A lépésszámlálók működési elvében a gyorsulásmérő, giroszkóp vagy több inerciális MEMS (Micro - Electro - Mechanical Systems) érzékelők játszanak szerepet. Az eszközökben megtalálható modern szoftverek a kimenetelek alapján rögzítik a felhasználó által megtett lépések számát, testmagasság alapján felbecsülik a lépés hosszát és így a teljes távolságot, az energiaveszteséget."

 

"A többtengelyes giroszkóp adatait egy mikroprocesszor dolgozza fel és a mért értékeket azok mértékének is irányának megfelelő mozgások alapján egy a felhasználó által jól értelmezhető „mértékegységre” konvertálja, amelyet mindenki könnyedén megért. Ez a lépésszám. Mivel minden ember másként lép és a lépéseknek sem a hosszát, sem az erősségét nem lehet megmérni ( csak mérőszalaggal és stopperrel) ezért a gyógyászati iparban kifejlesztett nemzetközileg elfogadott algoritmus alapján az emberi testet érő gyorsulásokból bonyolult számítások segítségével számolja ki, hogy a mozgás hány megtett lépésnek felel meg. Mivel azonban valójában nem a lépéseket számolja, – hiszen azt nem lehet – ezért a különböző erőbehatások által kiváltott mikro gyorsulásokból számítja ki a megtett „lépéseket” azaz az emberi test mozgását."

 

Én egyszer érdekességképpen megnéztem, nekem 62 és 74 cm közötti lépéstávolságokat mutatott. 

Előzmény: jzp2107 (70791)