Ficsmester Creative Commons License 2020.02.16 0 0 341

Hello.

Van bitumenes szigetelés a padló alatt. Száraz mindenhol.  A szobákban faros lemezek voltak lefektetve padlószőnyeg alá, semmi baja nem volt a lemezeknek, szárazak voltak pedig azok valamikor 1988-ban kerültek oda.

 

Igazábol a fő problémám a hideg burkolattal van. A nappalink padlójának a fele hidegburkolattal lenne burkolva, a másik fele laminált padló. 

A laminált tiszta sor, alá raknám az 5mm-es isofloort, az a hőtükrös cucc. Viszont akkor a hideg burkolat alá nem kerülne semmilyen szigegelés. Ezétt jött az ötlet hogy tennék mindenhová 12mm osb-t, erre menne a laminált és a járólap is. Persze ennek ellenére a laminált alá még rakom az isofloort is.

 

A hőátbocsátási ellenállása az isofloornak 0.18. Ami talán nem olyan rossz. Kb a legjobb ami mehet a laminált alá, ez az árán is látszik 1000ft/nm

 

A 12mm osb lapnak a tényezője 0.12. Tehát elvileg nem szigetel rosszul. Ára ~1450/nm

 

A biztonság kedvéért raknék az osd alá párazáró foliát, az meg van is itthon ráadásul hőtükrös.

 

Nyugodtan beszéljetek le róla ha hülyeséget akarok csinálni :D

Viszont az alzat betont nem akarom felverni. Az felesleg pénzkidobásnak tartam ha padlófűtést nem teszek bele, ha meg beleteszem az meg már marha drága annak tekintetében hogy szinte új lapradiátoros rendszerem van

Előzmény: Téli nap (340)