Katoczi Creative Commons License 2020.02.15 0 1 180549

Stílusosan egy kávézóban beszéltük meg :nyilván nem ez volta főtéma :) ).  A lényeg, hogy a tömörített pogácsa egy ellenállásként viselkedik a rendszerben, és azon áthaladva többé-kevésbé lineárisan esik a nyomás a légköri nyomásnál kicsivel nagyobbra ha épp csak átgyöngyözik a pogácsán a kávé. Így ha pogácsa vastagságát (ugyanazon szemcseméret mellett pl felezzük, akkor a nyomásnak a kilépő oldalon 3-4 bar körülire kéne emelkedni, amit úgy látna a mezei user, hogy spriccel a kávé egy naked karon. Mivel egy ulka nyomása a vízhozammal fordítottan arányos, így pumpás gép erre nem alkalmas (ha van nyomásmérő akkor látod, hogy nem épül fel a nyomás) de teszek egy kisérletet a creminával (ott elvileg ha gyorsan nyomom a kart elérhetem a kívánt nyomást egy rövid időre. Ha lesz időm vasárnap este lesz videó is.

Előzmény: kneissl (180470)