Pompiere Creative Commons License 2020.02.12 0 1 3549

Ez lehet, hogy OFF lesz, de már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy írjak egy olyan jelenségről, amely egyre több fórumban kezd teret hódítani és engem ill. másokat is zavar.

Többek között itt a Kerítésépítés c. fórumban is előfordult ilyen, nem is egyszer.

 

Egészen pontosan arról van szó, hogy egyre gyakrabban „beesik” egy-egy kérdező, aki tanácsokat vár. Ezt – általában – meg is kapja, több-kevesebb sorban még olyankor is, amikor csak vissza kellene egy kicsit olvasnia vagy ne adj isten átnéznie a fórum bő 3500 hozzászólását, amelyekből talán választ kaphatna a kérdéseire.

Aztán amikor a kérdező megkapja a választ (esetenként több száz szóban), akkor eltűnik, mint szürke szamár a ködben és nem is jelentkezik többé.

 

Ilyenkor több dolog merül fel bennem:

-olyan választ kapott, amelytől sokkot kapott és elakadt a szava? (lehet)

-minden olyan információt megszerzett, amelyre szüksége volt és a továbbiakban nincs több kérdése? (kétlem)

-a kérdező egy olyan ember, aki még a problémáinak megoldásához is lusta és mindig másoktól vár segítséget? (talán)

A fentieket egyáltalán nem hoztam volna szóba, ha én is nem jártam volna többször úgy, ahogyan a fentiekben leírtam.

 

Az egészben az a becsapós, hogy az „eltűnős” kérdezők sokszor komplex kérdéseket tesznek fel, - tehát időt fordítottak kérdéseik megfogalmazására, összeállítására – de arra már nagy ívben tesznek, hogy a nekik szánt válasz megírása is időbe kerül. Ezzel pedig a válaszadót is átverik, kihasználják, pedig a visszacsatolás fontos lenne.

 

Összefoglalva: úgy gondolom, hogy minimálisan annyi tiszteletet illene tenni a másik felé, hogy egy válaszban leírjuk: Köszönöm.