Hírfigyelő Creative Commons License 2020.02.12 -1 0 49072

Én ha Hajdúnánásról veszem célba a 47-est, akkor nálam Debrecen szóba sem kerül: azt ui. a 3321-esen és a 3323-ason kerülöm el Hajdúnánás-Balmazújváros-Hajdúszoboszló irányban, majd egy rövid 13 km-es 4-es főúti szakasz után átkötés a Kaba-Báránd-Sárrétudvari-Biharnagybajom Füzesgyarmat-Szeghalom útvonalon a 47-es főútig, és ott lépek rá a 47-esre.

 

Balmazújvároson és Hajdúszoboszlón átmenni ui. sokkal kevésbé időrabló, mint átmenni Debrecenen keresztül. Kabának is a volt cukorgyártól Ny-ra van egy kis elkerülője. A kis falvaknak (pl. Sárrétudvari) pedig úgyszólván jelentéktelenül rövidke a lakott területen belüli szakaszuk, ezeken átjutni tehát időben nem nagy "mutatvány". Ez utóbbi útvonalszakasz (Kaba-Szeghalom) nem kifogástalan állapotú, de egy pótlólagos megoldásnak még elfogadható minőségű.

 

Ez persze csak akkor jó, ha a célpont nem Hajdúböszörmény, mert a Balmazújváros-Hajdúböszörmény útvonal kriminális műszaki állapotban "leledzik" (nyomvályúk + kátyúk + szakszerűtlen hupis kátyútömések + cikkcakkos "egérrágta" útburkolatszélek. Ez azt út sürgős felújításra szorul!!! Nyíregyháza már más eset, mert oda Hajdúnánásról a 3317-esen röpke 20-25 perc menetidő alatt lehet eljutni. Ezt tapasztalatól tudom, sokat megyek át Nyíregyházára.

 

Amíg rendes Debrecen-elkerülő nem épül, addig ezek lesznek a Debrecent az útvonalból kiejtő lehetőségek... .

Előzmény: Landsmann_ (49046)