Demekeve Creative Commons License 2020.02.09 0 0 17579

Sziasztok!

Szeretnék elkezdeni fotózni, és az első komolyabb felszerelés vásárlása előtt állok.

Egyelőre  nem 100%-ig kristálytiszta, hogy milyen témában szeretnék fotózni, de nagy valószínűséggel a természetfotózás lenne túlsúlyban, azon belül állatok fotózása. Vegyük most ezt alapul.

Tudom, ez az egyik legnehezebb és legköltségesebb. 

Felszerelés ügyileg annyit sikerült kikutatni, hogy jó, ha a gépnek gyors az autofókusza és minél nagyobb sorozatfelvételre képes. Ezen kívül még nem tiszta, hogy így 2020-ban természetfotózásra DSLR vagy MILC felszerelésbe érdemes e belefektetni. Eddig a MILC eket nézegettem főként, de minden megoldásra nyitott vagyok. Ha jobb objektívek léteznek DSLR-ekhez, akkor inkább legyen az.

Az én árkategóriámban így a Sony a7 II, iletve a6400 at láttam esélyesnek.

Fullframe vagy Apsc? Természetfotózásnál fontos a vázba beépített képstabilizátor vagy nem feltétlenül szükséges? Elég ha az objektívben van?

Illetve az objektívek felől megközelítve a kérdést, még senki nem mondta el, hogy melyik márkán belül vannak ár/érték arányban a legjobb fényerős teleobjektívek.

Itt meg kell említsem a rászánt keretet, ami olyan 2000 eur (váz+obi) lenne maximum. Tudom, még kell állvány is meg egyebek.. de azt most ne számoljuk bele.

A tanácsokat előre is köszönöm:)!