_László_ Creative Commons License 2020.02.07 0 0 13815

Szia László!

 

Már november óta zajlik a kálváriám a matracokkal, a következő hónapok még valószínűleg el fognak menni vele. A Levital Perfect Sense sajnos nem tudta megadni a megfelelő gerinctartást, a Dormeo Air+ Comfort pedig ugyanez. (72 kg vagyok).


A vicc az ráadásul, hogy az Air+ matrac megfordítható, és mostanság a keményebb felén alszom, mert ott a zsákrugók felett csak egy 3 cm-es sima habréteg van, és ez jól tart, de ezen meg 25-30 perc után zsibbadni tud a sarkam, vádlim, hátamnak is kényelmetlenné tud válni némileg, ilyenkor pedig oldalfekvésre kell váltanom.
Ergo egész éjszaka csak forgolódom. Akkor sem tartanám meg, ha ez a fele bevált volna, hiszen az egész lényege az Octaspring habrugó rendszer lett volna.

 

Szóval úgy sejtem a matracok mindig ezen két fő tényező között próbálnak egyensúlyozni: kényelem és tartás. Minél kényelmesebb, puhább, annál nehezebben tudja az alapfunkciót, a tartást is minőségi módon megadni, jól sejtem?

 

Próbáltam a Levital Smartot és végre úgy éreztem, hogy ez egy jó minőségű, természetes tartást ad, nagyon sajnálom, h. novemberben még nem volt elérhető, lehet, h. a kálváriától megmenekülhettem volna. Most erre pályázom :D.

 

Most már csak azon aggódom, h. vajon a másik funkciót is el tudja-e olyan jól látni, mint a puhábbik verziói?
A jól kipihentség alapfeltétele a jó vérkeringés. A puhább verzió ezt maximálisan tudja biztosítani, ezt tapasztalatból tudom, de mivel ez feszesebb lett, így gondolom ez az oldala csorbulhatott a matracnak.

 

A memóriás matracokat eleve kizártam a bemelegedés miatt, de most néztem, Hahnéknál van egy Cellpur habos verzió, ami szuperül szellőzik.
https://www.agy-matrac.hu/cellpur_original_premium_matrac_90x200/


Már elegem van a keresgélésből, de azért mégis jó lenne az optimális tartást és kényelemet/vérkeringést biztosítani tudó matracot megtalálni :D. Lehetséges, h. ez a memóriahab miatt esetleg jobb eséllyel biztosítana jobb vérkeringést, mint a Smart Sense (hiszen felfekvések ellen szokták ajánlgatni)?

 

Az a bajom, h. már nagyon nem szeretném próbálgatásra ellőni az időmet. Nem lesz véletlenül valami jó kis akció a következő hónapokban Levital fronton? Április végéig le tudom fedni az alvásomat mással. Ha lenne, akkor egy percet nem foglalkoznék tovább keresgéléssel, ill. jó lenne az eddig ráfordított energiát is valamelyest kompenzálni egy jó vétellel. Gondolom erről pontos infót nem lehet adni, de elég lenne egy sejtető utalás is :).

 

Köszi előre is!

Előzmény: Alváskultúra (13811)