LittleGreg Creative Commons License 2020.02.06 0 0 153

Kedves Thökk!

 

Érdekelne, milyen alapon állapítod meg és egyben minősíted konkrétan az egész intézményt "papírgyárnak" továbbá "iskolának sem nevezhető intézménynek" a KJE-t?

Részt vettél egy szakirányú továbbképzésen, amihez kevesebb, mint négy hétig volt közöd. Az olvasottakból ennyi a tapasztalatod az intézmény egész és összes tevékenységéről, majd levonod a következtetést, hogy az egész egyetem egy semmire nem való, semmit nem érő létesítmény. Ezek alapján én úgy konstatálom, hogy bizonyára nem a legélesebb kés vagy a fiókban.

Ezzel szemben én rendelkezem BA végzettséggel a szóban forgó felsőoktatási intézménytől. Közgazdászként végeztem egy fél éve és dolgozom. A "semmire sem jó papír" megszerzéséhez igen rögös út vezetett, amely rengeteg idő és energia, valamint szenvedély invesztálását foglalta magába. A Kodolányi János Egyetem nagy szerencsére egy magánintézmény, és nem pedig egy aktuális politikai elit/oligarcha uralmának behódoló állami "intézmény". Az oktatási modell a KJE-n unortodox a jól megszokott állami intézmények módszereitől, hiszen az intézményben nem az időtmúlt szakirodalmak biflázására, és a hallgatók öngyilkosságig való stresszelése van a fókuszban, hanem egy gyakorlatorientált, a potenciális munkahelyeken tökéletesen alkalmazható készségek, valamint empirikus tudásra koncentrálnak. Érdemes tájékozódni, mielőtt továbbtanulásra, nem pláne minősítésre adja valaki a fejét, erre tökéletes az adott intézmény honlapja, ahol világosan leírják, hogy a küldetés egy új típusú polgári értelmiség képzése, ellenben az állami intézmények által kreált klisé diplomásokkal, akik oda-vissza tökéletesen tudnak több tucat könyvet, és hiszik, hogy az milliós jövedelem igénnyel ekvivalens a munkaerő piacon. Ki kell, hogy ábrándítsalak, a gyakorlatban egy Corvinus-os közgazdász és egy "papírgyár" intézményben végzett személyre több tucatnyi példát tudok felhozni, amikor a munkahelyen a grandiózus elméleti tudás egyáltalán nem segített.

Volt egy-két rossz tapasztalatod, világos, azonban bélyeget nem érdemel érte az egész intézmény, továbbá attól, hogy valami eltér a jól megszokottól, még nem válik haszontalanná és feleslegessé, csupán innovatívvá, ami az általam leírtak alapján csak pozitívan élhető meg. Vállalhatatlan oktatók minden intézményben voltak, vannak és lesznek is, ezt bármely intézményben hallgató, illetve végzett megerősítheti.

 

Mindenkinek:

Aki szeretne független, megbízható, tapasztalatra épülő tudást elsajátítani és hasznosítani a leendő munkahelyén az bátran vágjon bele a képzésbe, ami igaz nem lesz egyszerű, de mégis más, mint amit kommersz egyetemek napjainkban kínálnak.

 

Üdv,

LittleGreg

Előzmény: Thökk (149)