Attól, hogy Te vagy én nem hallottunk róla, még létezhet más "sikersztori" is, mert a létezésének nem feltétele, hogy mi halljunk róla :-)
Nem azt írtam, hogy nem hiszek ebben, azt írtam, OK elfogadom, de a saját esetemre nem tudom alkalmazni. A borrelia - ha mindenütt jelen van és többféle tünetet produkál - vagy "megijedt" a golimumabtól (vagy korábban a infliximabtól) és szépen "alszik", remisszióba helyezte magát a biol.terápiás szer hatására, vagy nem vagyok lyme-kóros. Ez ilyen baromi egyszerű.
Nekem mindkettő megfelel akkor, ha sem rövid, sem hosszú távon NEM OKOZ tüneteket. 2008 óta kapom a biolt, egyszóval ez már elég hosszú idő ahhoz, hogy ebben reménykedni merjek.
Tudom, hogy kutatják és DE, IGEN, szurkolok, hogy megtalálják a módját az immunrendszer resetelésére, de ugyanakkor két lábbal állok a földön és pontosan tudom, hogy ez a terület csupa-csupa "vakfolt" a tudósok, kutatók, orvosok számára. S ez nem a gyógyszerlobbi hatása, egyszerűen csak olyan bonyolult, specifikus és annyira kiismerhetetlen ez az egész, hogy momentán kevés esélyt látok arra, hogy a közeljövőben rájönnek arra,hogy a túlreagáló immunrendszerrel meg fogják tudni megértetni, hogy A SAJÁT sejtjeimet ne érzékelje már testidegennek (köszi). Az ok-okozati összefüggés is, de ettől talán még fontosabb lenne a meggajdult immunrendszer megfelelő mederbe való visszaterelése, ez lenne az igazán jó hír nekünk ...
A lyme-kór egyes orvosok szerint gyógyítható, mások szerint nem mondhatja egy igazolt lyme-kóros sem magáról, hogy "gyógyult" ... kb. soha!
Az ember, az emberi test működése, egy csoda, úgy ahogy van, annyira bonyolult és olyan szinten összehangolt, hogy a gyarló ember (még akkor sem, ha orvos, kutató, biológus stb.) sokszor már érti, hogy mi miért történik, de beavatkozni, "visszacsinálni" még képtelen. Anno már az is nagy hír volt, hogy képesek voltak teljesen kikapcsolni az immunrendszert (szervátültetés stb.) ... de kijavítani a "rendszerhibát" ... na erre még nincs módszer.
Ez van.