fejes.i Creative Commons License 2020.02.06 0 1 180451

Ősi módon az ebay-en ;-) jutottam egy narancs színű, működésképtelennek hirdetett darabhoz. Hiányzott a gőz szelep gombja és a csepptálca. Ezek azért nem zavartak, mert tartaléknak szántam. A 2017ben átalakított Primo azóta is napi szinten zakatol nálam, és közben nagyon megszerettük a formát.

Viszont nagyon ráférne egy teljes (por)festés, de nem akarom nélkülözni hosszabb ideig, illetve nagyon szívesen megszabadulnék az oldalára ragasztott PIDektől. Kissé félek kimondani, de át szeretném alakítani arduino vezérlésűre. Ez még sokkal több idő lesz... ezért megvettem cirka 22 ezerért a működésképtelen narancssárgát. Ezt egyébként valaki már próbálta rendbe tenni, mert új tömítés volt a bojler alatt és saválló csavarok voltak benne, meg réz vízterítő. A háza és a gombjai sokkal szebb állapotúak, mint az enyémnek. Viszont bekapcsolásnál azonnal leveri az összes biztosítékot.

Nem értem még rá méregetni, hogy a bojler vagy más zárlatos rajta. Viszont van egy régi bojlerem a másik primoból, aminek pusztul az ALU belseje, ezért belehúzok egy vékony, 1 mm falú vörösréz "bojlert" semennyire nem fog érintkezni az eredeti bojler ALU anyagával a víz, viszont az eredeti bojler fűtőszála fűti, tömege megmarad körülötte. Persze átalakítom a csövezését + a mostani PID vezérlését ráteszem, és elvileg már működni is fog.

Akkor aztán darabokra szedem a 3 decis rézbojleres másikat és megy festésre illetve nekiállok arduinora alakítani. Ez nem fog gyorsan menni, év végére tervezem kevés szabadidő birtokában, hogy összeálljon.

Előzmény: Mylord3 (180450)