.ETNA. Creative Commons License 2020.02.04 0 0 5122

Kedves Laura!

 

Egy dologban bizonyosan nem értünk egyet: Evicke téríteni akart, a stílusát soha, semmilyen körülmények között nem lennék képes tolerálni, de hát nem is kell vele együtt élnem, vagy naponta elviselnem egy munkahelyen stb. :-)

 

Ha nem kellene mennem egy évben 4x kontrollvizsgálatra, havonta az injekcióért és 2x egy évben tüdőszűrésre ... azt sem tudnám, hogy "beteg" vagyok (nem, nem vagyok, egyáltalán nem tartom magam annak, ez egy állapot, "oszt' jól van") , ezek az alkalmak juttatják mindig eszembe. Ameddig az állam adja nekem ezt a havi 300ezer forintos "kegyet" és amíg nincs semmilyen tünetem emiatt, elfogadom és nem kezdek bele semmilyen "emberkísérletbe", még akkor sem, ha én lennék ezek kivitelezője és alanya is egyben :-)

 

Hasznos a megreformált étkezés, ha amúgy egészséges vagy, akkor is, hiszen a hosszú élet, a ringatni akarom a dédunokámat is stb., stb. miatt, sok minden szól mellette. Kissé hedonista vagyok ezen a téren, soha, semmit nem voltam hajlandó megvonni magamtól, ami miatt, egy kicsit is rosszul éreztem volna magam, imádom a jégkrémet, a csokoládét, s amíg ezek az életemet - de úgy konkrétan ! - nem veszélyeztetik, nem mondanék le róluk, ha lehet. Utálom az aerobikot, elképzelni sem tudom, hogy ugrabugrálok egy ilyen csoportban, ezért soha (!) nem jutna eszembe, hogy "na de kezdjek csak szépen bele, aztán majd meglátom..." - mert nem, nem fogom "meglátni", pontosan tudom, hogy miért utálom és hogy akkor is utálnám, ha muszáj lenne csinálni, mert pl. az életem múlna rajta. Viszont szeretek tai chizni ... más meg ezt tartja butaságnak, vagy felesleges időtöltésnek.

 

Azt gondolom, hogy OK, nem vitatkozom én senkivel, legyen mindenki lyme kóros, akinek bármi baja van, de ami azt illeti, nem látnám rajtuk, hogy nagyobb boldogságban és kiegyensúlyozottságban élnék az életüket, mint én a kis kedves RA-mra kapott biol.terápiámmal. Évek, évtizedek óta küzdenek valamivel, amiről a legnagyobb jóindulattal is max. azt mondhatják el, hogy "kordában tartják" ... és mellette gyógyszereket szednek.

 

Az RA-ra adott szurim pedig, "csak" egy "Humán IgG1monoklonális antitest, amelyet murin hibridoma sejtvonallal állítanak elő, rekombináns DNS technológiával" és az összes segédanyag, amit tartalmaz: "Szorbit (E420),hisztidin,hisztidin-hidroklorid-monohidrát,poliszorbát 80,injekcióhoz való víz" - vagyis csupa olyan dolog (!!!), ami vagy lebomlik a zsíranyagcserében (poliszorbát), vagy természetes anyag, vagy olyan anyag, amit az összes EGT tagországban engedélyeznek ... egyszóval, közelebb áll a "természeteshez", vagy a "nem gyógyszerhez", mint bármilyen antibiotikum. Amellett, hogy csökkenti az ízületi károsodás progresszióját, még nem is mondhatnám, hogy nagyon "testidegen" .... vagy nem is tudom, hogy mondjam, remélem, hogy ki tudod hámozni belőle a mondandóm lényegét :-)

Semmi mást nem szedek, rohangálok egy 3,5 évessel, akit emelgetek, dolgozom, nagy szatyrokkal is haza tudok menni, ha nincs éppen nálam az autó, belső két szintes lakásban lakom az 5. emeleten, lépcsőzni kell, mert nincs lift, nem járok rendszeresen kondi-terembe ("nem rendszeresen" sem) és annyira boldog vagyok, hogy ha kaptam is valami jó nagy "szemétséget" a sorstól, volt hozzám annyira kegyes, hogy csak olyat adott, amit elbírok (amivel elbírok) és amivel együtt is teljes életet tudok élni.

Na és igen ... tényleg úgy van, ahogy írtad is, nem merek kockáztatni, nem kísértem a sorsom. Nem csak azzal, hogy kísérletezgetek, vagy abbahagyom a biolt, hanem azzal sem, hogy pl. extrém helyzetekbe hozom magam ... nem mászok hegyet, nem akarok megmosni egy nap alatt 4 ablakot ... sőt, pont lexarom, már bocs, az összes ablakot, annyit nem ér nekem a csili-vili, hogy utána esetleg fájjon a csuklóm, könyököm, vállam, majd lemossa a férjem, ha ráér, de pl. nem fürdőzgetek teli kádban, marad a zuhany, pedig imádtam régen így lazítani, de valamit valamiért ... ez van :-)

Előzmény: holdvilág81 (5115)