StockHolmi Creative Commons License 2020.02.04 0 0 1447

Szia!

 

Szerintem most még ne vedd meg a repülőjegyet, ettől biztos, hogy lesznek olcsóbb jegyek, most nagyon fenn vannak a jegyárak. Általában utazás előtt 2-3 hónappal szoktak markánsabban lejjebb menni a jegyárak, a megmaradt jegyeiket akkor megpróbálják olcsóbban értékesíteni a fapadosok.

Szerintem reálisan 40 ezer Ft körül lehet a jegyár oda-vissza ha később vásárolsz, jelenleg 70 ezer körül kínálja júliusra a Wizzair. 

 

Én anno Moszkvába vonattal mentem 2011-ben, nagy buli volt, de a 34 óra utazás a vonaton eléggé lefárasztott :D Akkor még közlekedett a közvetlen Tisza expressz, most mindenképpen át kell szállni, ami még növeli a menetidőt. De egy életre szóló élmény az biztos. :) Akkor diákként nem zavart a hosszú menetidő, időnk volt, mint a tenger, most viszont már a kevés éves szabikeret miatt inkább a repülőt választanám :) 

 

Alternatív opció, amin elgondolkodtam, a Ryanairrel elrepülni Finnországba, Lappeenranta-ba, és onnan buszozni át Pétervárra. Visszefelé pedig közvetlenül repülni Szentpétervárról Wizzairrel Bp-re. Csak nem tudom, az ingyenes E-vízum működik-e így, hogy oda és vissza más közlekedési eszközzel lépsz be és hagyod el Ororszországot. Erről valakinek van valamilyen tapasztalata esteleg?

Előzmény: Judit Czigány (1445)