Nibiru Creative Commons License 2020.02.03 0 0 180428

Smiró esetében abból indultam ki, hogy azt írta, hogy a karbantartási procedúrát ismeri, tehát tisztában kell legyen vele, hogy a gépet "ki kell néha belezni". Én meg már úgy vagyok, hogy lebeszélni csak a kapszulásról igyekszem bárkit. 
  Neked és a többieknek is teljesen igazatok van, de tudomásul kell venni, hogy a különböző vásárlói csoportoknak megvannak a saját szempontjai. Ezen a fórumon jelen lévők számára az a fontos, hogy a tökéleteshez közelítő kávét készítesenek maguknak. Aki automatán gondolkozik annak az a fontos, hogy a legkisebb vesződséggel és a legrövidebb idő alatt hozzájusson a kávéjához (jobb minőségben mint a kapszulásból, jóval kevesebb költséggel  és ne szennyezze a környezetét üres kapszulával, stb.)
Aztán ott vannak a kotyogósok és a Szarvasi-rajongók. Utóbbiak esetében az érvek között olyasmiket találni, hogy  egy elpusztíthatatlan, örök darab, ami kifolyik belőle az elég erős, úgyis csak tejjel iszom, stb.
  Volt két olyan esetem ami miatt letettem arról, hogy valakit terelgessek a karos gépek felé. Az egyik a nővérem, akit a legnagyobb igyekezetem ellenére sem sikerült a Szarvasitól eltántorítani. Neki az megfelel, megszokta, "hűséges társa reggel" meg ilyenek.
A másik egy barátom akinek az anyagi helyzete messze lehetővé tenné, hogy akármit (szó szerint akármit) megvásároljon. Szénné kérdezgetett miközben kávézóról kávézóra jártunk Pesten. Aztán pár napra rá ment és vett egy (iszonyúan drága) automatát. A kérdésemre, hogy miért az volt a válasz, hogy kedveli ugyan az új hullámos kávékat, de neki már van más hobbija és nincs se kedve, se ideje hogy elkezdje nulláról megtanulni ezt a világot. No meg attól is félt, hogy elkapja a gépszíj. És mindez érthető. Van aki szívesen kirakna a szobája falára egy bekeretezett Attacus Atlas lepkét, de nem feltétlenül akar pillangókat gyűjteni, vagy mindent tudni róluk.

Előzmény: Mákosmalac (180424)