printer71 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 19567

" Én inkább vízre gondolok és  hengerfej tömítésre " nem , mint mondtam viszgálta ezt szerelő elég sokat , azt észrevettük volna , ha fogy a víz , hengerfejes stb . Ennél bonyolultabb volt . De azért hoztam példának az 5 hengeres volvót mert úgy tudom az egy problémás motor . Viszont ez akkor már egy ismert ,  egyszerű  technika volt , és ennek ellenére mindenki csak a vállát vonogatta . 

A villamossági ember pedig rádugta a diagnosztikát , hibakód nincs , tehát nincs semmi baj szerinte . 

A probléma a folytószelep potméter volt . El volt kopva , tehát fals jelet adott a komputernek ami a jel szerint adagolta a  benzint .  Amikor én mondjuk 15%-al nyomtam a pedált , a folytószelep 15%-on volt nyitva nagyon kevés benzint kelett ehhez a nyugodt guruláshoz adagolni a komputernek a befecskendezőkön keresztül . De ha a jeladó potméter rossz ,  a 15 helyett 40%-ot  küld az elektronikának az tovább tarja nyitva a fúvókákat , több benzint fecskendez be , mert az elektronika azt hiszi , hogy a tulaj rohanni akar .  De akkor legalább jobban megy és nem kell nyomni annyira a pedált , gondolhatnánk .  De nem így van . Mivel a folytószelep csak a 15% benzin elégetéséhez eledendő levegőt engedi be . Ezzel a kevés levegővel a sok benzin nem tud teljesen elégni , tehát elégetlenűl távozik a kipufogóba .  Hogy a katalizátorba mi történik vele nem tudom ezért írtam , hogy nem tudom mit tüsszögött a kipufogó benzint vagy vizet .

Tehát ezt a hivatalos diagnosztikával dolgozó embernek kelett volna éeszrevenni , mikor én azzal mentem oda , hogy valamiért sokat fogyaszt ez az egyszerű szerkezet . De hát Ő csak hibakódokat keresett , ha nincs hibakód ott nem lehet semmi baj . 

Mint ilyenkor szokás injetorsor csere , benzinpumpa csere semmi nem oldja meg a problémát . Akkor jön az éjszakákba nyúló fórumolvasgatás .

Ekkor vettem egy egyszerú olcsó kinai OBD diagnosztikát és az is kimutatta  hogy bizonyos gázpedálállások nagyon durván váltakoznak . Csak hát kellett volna kettőt kattintani a laptopon , hogy megnézzük azt a felületet is .

Előzmény: Steven 68 (19565)