V43 1279 Creative Commons License 2020.02.01 0 1 70702

Pedig megéri és népszerű. Most ránéztem jobban: 46-56€ között mozog az ára. Ha nem akciós egy hajtogatós térkép, akkor 3000+ ft/db áron azért hamar összejön az 50€, ha hosszabb utakra megy az ember, vagy csak simán több tájegység érdekli. Konkrétan 4-5 db "kis" térkép jön ki belőle, tehát anyagilag is eléggé megéri, ha nem csak 1-1 db kell.

 

Nekem a régebbi kiadás akciósan 33€-ba került (eredeti ára 44€ volt 2016-ban), elég sokat forgattam, elég hasznos. Főleg ha valakit nem csak a túra/táj szorosabb környezete érdekel.

Lefűzhető mappában van, kiveheti az ember az aktuális részt ami érdekli, el is tudja magával vinni, igényes kiadvány.

 

Az ilyen extrém gyakori útvonalváltoztatás hungarikum sajnos, máshol nem az az első, hogy a jelzett úttal variálnak. Nyilván másutt is változhatnak a dolgok, de ritkábban (pl tátrai viharok) és kevésbé jelentősen. Tegnapelőtt kékeztünk a Gerecsében, kapásból két helyen volt másképp az útvonal, mint amikor elsőre csináltam 2013-ban és még ez korántsem rendkívüli a "főútvonalon", de a többin sem.

 

Én mondjuk örülnék neki, ha az Alföldi kék szinte teljes hosszára (Gemenc és Debrecen környéke kivétel) nem csak az igazolófüzetben lenne papír alapú térkép, hanem lenne labdába rúgó rendes is. De nincs. Mondhatnám még példának az Északi zöldet is, de ott azért legalább jobb ez az arány.

Előzmény: Törölt nick (70701)