NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.02.01 0 1 41173

A harckocsik a szived csucske. Ez az amiert mar gyerek vagy tinedzserkorod ota rajongsz gyujtod az ujsagokat konyveket bujsz mindenfele szakirodalmat. Ennek hatasa nem is maradt el mert mara a civilek kozott messze kiemelkedo tudasra tettel szert talan meg azt is is elmondhatjuk hogy a civilek kozott te tudsz magyarorszagon a legtobbeta harckocsikrol. Azonban a harckocsikat meg a "katonaskodast" sok masik ember is szereti de a szakertelmuk hianyzik hozza. Nem fektettek bele eveket vagy evtizedeket abba hogy a temaba megalapozott es mely ismeretekre tegyenek szert de azert van "hituk" a nem letezu vagy feluletes tudasukba. Amikor ilyen emberrel hoz ossze a sors hogy vitazzatok harckocsi ugyben akkor te fogod a fejed sot hamar elkezded a masikat hulyezni szakmailag megalapozottan de erkolcsileg mar nem. Teszed ezt azert mert nem tenyekkel es ervekkel jonnek hanem csak a hituket osztjak meg a legendakat (pl T-34 az hipi szuper harckocsi) vagy eppen olyan emberek munkaira hivatkoznak akik a vicc kategoriaba esnek harckocsi ugyben. Ilyenkor kerulnek elo a "lepermetezzuk oket vizzel es elakdanak a sarban" melyszantasu gondolatok amin eloszor te csak csodalkozol ( hogy lehet ekkora hulyeseget mondani) majd elkuldod a busba ( sot meg akkor is  gyepalod a neten amikoreppen igaza van )

 

Erre itt van ez a topic ahol olyan dologrol van szo   amihez sosem volt kozod az eletben.

                                                                          Amihez sosem vegeztel iskolat?

                                                                          Amihez sosem olvastal komolyabban hozza.

 

Roviden amihez nem ertesz. A helyzet ugyanaz mint a harckocsiknal csak a szerepek valtoztak. Azonban te valami oknal fogva azt amit masoktol elvarsz sot megkovetelsz aztmagadra nem tartod ervenyesnek. Raadasul meg meggyozni sem hagyod magad aminek szinten ket oka van. Az egyik hogy ez a szakma sem olyan hogy nemi netezes utan komolyabban lehetne erteni hozza. Platon megprobalta ahogy ezer mas topicban dologgal megprobalta hogy bizonyitsa ehez is ert. Igy mara csak asajat kijelentesei veve "tudhatjuk" hogy o nemzetkozi jogasz, es radartervezo is (ugye milyen rokon szakmak ezek) meg ert mindenhez is.  Platon inteligens es kepes gyorsan az alapszintu tudast megszerezni de folyamatosan belefut abba hogy ez nem eleg es kiderul hogy azert komoly problemak vannak mondjuk itt ezzel a radarmernoki allitassal.   Pl fogalma sem volt arrol sot tagadta hogy a radarantenna merete meghatarozo befolyassal bir a radarnyalab mereteire. Ez egy radarmernoknek valami olyan alapveto dolog mint mondjuk neked  az hogy ugyanaz a dizel harckocsimotor turbofeltotolvel sokkal erosebb mint anelkul. Nem kerdes mert EVIDENCIA. Platon rendszeresen belefut ilyenekbe aztan jon a tekergozes csak nehogy szembe kelljen nezni a dologgal. Ezert is hivjak ot sok helyen "inteligens troll" nak. Es sehol nem latjak szivesen .

Te pedig Platon moge bujva probalod vedeni az allaspontodat. Felhozoltemakat amikhez nem csak o de te sem ertesz so te meg annyira sem mint o.

 

Hogy vitatkozzam veled akar Pantsir temaban vagy akar az ominozus radar vitaval kapcsolatban amikor valjuk be oszinten csak hited van a temaban de tudasod az csak annyi mint Bercinek a harckocsikhoz???

 

Hogyan gyozzellek meg teged amikor meg egy a wikipedian olvashato adatsort sem tudsz ertelmezni mert ez egy mas szakma?

 

Hogy lehet veled erdemi vitat folytatni amikor te nem is a temara vagy kivancsi hanem barmilyen konkret info nelkul csak a masik megsemmisitese a celod?

 

Felajanlottam neked hogy bebizonyitom hogy van "nemi" kozom a radarokhoz" adtam neked egy ures lapot. Kerj valami realisat amivmeggyozne. Meg csak nem is valaszoltal ra. es azert nem mert felsz attol hogy kiderul hogy az "ellenseged" en valoban ert a radarokhoz valoban van koze hozza es akkor mi lesz gaunt renomejaval.

 

A helyzet az hogy ez a legnagyobb hiba amit elkovethetsz. Az igazsag es korrekltseg osvenyerol mar regen letertel marcsak a sajat igazsagod van. Ebbe masok mar nem fernek bele mindenki mas ellenseg komcsi zsido pirez akarki. Fiatal vagy meg de az elet elszall hamar. Sokkal hamarabb mint gondolnad es igy ezzel az ertekrenddel csak elmarsz mindenkit magadmellol. Csak azok maradnak meg akik hasonloan csak ellensegekben kepesek gondolkodni es tudod mi lesz amikor egyedul maradtok? Egymast kezditek majd marni mert csak ellensegben tudtok gondolkodni .

 

Allj meg es gondolkozz!

 

Probald meg a masikban is latni az embert. Probald meg megerteni az o allaspontjat is. Lehet nincs igaza de lehet neked nincs igazad.

 

Itt van pl ez a Szir Pantsir esete, vagy az IL-20 lelovese. Erdekel hogy miert gondolom ugy ahogy ? Erdekelnek a szakmai ervek? Akarsz gondolkodni?  Vagy neked mar keszen van az iteleted csak ahoz keresel valamit barmit ami legalabb latszolag alatamasztja?

 

 

 

 

 

 

Előzmény: gaunt (41171)