RnD Creative Commons License 2020.01.26 0 2 1250

Thüringer HC - Debrecen: 26-23 (végeredmény)

 

Kovács Anna nem túl átgondolt próbálkozásaival kezdődött a második félidő, nagyon úgy nézett ki h elöl felállt fal ellen képtelen vagyunk gólokat lőni (Karnikkal ballövőben ez még rendezetlen védelem ellen sem volt egyszerű, neki ugye az eleve nem a lövőkéz-oldal). Bulath azért lőtt egy klassz gólt talpról, előtte meg Arany Rebi  futott be jobbszélről és szuper ütemben kapta a labdát Borgyos Pannától, ebből is gólt lőttünk (ezután Köstner rögtön lecserélte Rebit Varsányira, amit én nem nagyon értettem....) A németek is fáradtak, elöl több támadást elhibáztak, ebből aztán rendezetlen védelem ellen jöhettünk és a 40. percben ki tudtunk egyenlíteni, sőt nem sokkal később a vezetést is át tudtuk venni (19-20 a 45. percben).

 

Itt aztán késhegyen táncolt minden, elöl Bulath kihagyott egy ziccert, majd egy technikai hibája is volt, aztán még egy elhamarkodott lövése, de Borgyos két góljával újra át tudtuk venni a vezetést (21-22 az 50. percben). Bulath újabb magabiztosan értékesített hetesével már két gólra nőtt az előnyünk (21-23 az 52. percben), a németek időt kértek és nyolc perccel a mérkőzés vége előtt megpróbálkoztak támadásban a 7-a-6 elleni játékkal.

 

Hosszú ideig ebből sem lett semmi, és ha legalább egyszer vagy inkább kétszer betalálunk, eldönthettük volna a meccset. Ehelyett elöl Bordás hagyott ki egy kisebb ziccert, aztán Bulath és Kovács Anna lőtt előkészítés nélkül kapura (mondjuk Annának itt szerencséje sem volt) és az 57. percben a németek elkezdték ledolgozni az előnyüket: előbb Bölk lőtt átlövésgólt középről, aztán  Scheffknecht is betalált. Előtte már időt kértünk, de ennek sem volt foganatja: elöl Kovács Anna lőtt kapura kétszer is sikertelenül (neki az egész meccsen nem ment a játék, ezért nem neki kellett volna a végén próbálkozni vagy nem tudom...). Aztán Karnik is kihagyott egyet, a németeknek meg már minden sikerült, nincs mit szépíteni: az utolsó három és fél percet 0-5-re elveszítettük (21-23-ról 26-23-ra).

 

A Loki így is dicséretet érdemel: sokkal jobban játszottak mint egy hete, hosszú időn át irányították a játékot és négy perccel a vége előtt is nekünk állt a zászló. Triffa szuperül védett és a védekezésünkkel nem volt semmi gond - ez a meccs a támadásokon ment el. Ma elöl Kovács Anna, Karnik Szabina és Elke Karsten is gyenge napot fogott ki, Bulath többször hibázott, a beállósainkat meg nem lehetett megjátszani, a németek annyira őrizték őket.

 

Mindegy, lesz ez sokkal jobb is. És ebből a meccsből is lehet tanulni....