kneissl Creative Commons License 2020.01.25 0 3 180291

Szerintem azt még senki nem mérte le, hogy a kávépogácsám belül milyenek a nyomásviszonyok, de  hogy nem lineáris a nyomáscsökkenés az teljesen biztos.

A főzőkar betétjének alján lévő nyílásokat elég jól elzárják az őrölt kávé részecskéi, és nem lennék meglepődve, ha ott is meglenne a 9 bar nyomás. 

Ezen kívül az anyagsűrűség és az ebből adódó ellenállás nagyon eltérő a levegő, az acél, és a kávéőrlemény között, illetve az is erősen beleszól a dologba, hogy mekkor nyílások vannak alul, mekkor az áramlási sebesség, és milyen finom az őrlemény.

 

A youtube videókon nem nyomásfokozós kar látható, és ott is akkor kezd kijönni a kávé alul, amikor az egész kamra telítődött, és nyomás alá került.

 

Arról nem is beszélve, hogy ha jól tömörítesz, akkor 9 Bar nyomás elérésekor kezd el kijbújni a kávéital. 

Előzmény: Katoczi (180284)