Törölt nick Creative Commons License 2020.01.24 -2 1 70668

Jó túrázást, merre mész?

Nagy esélyed van ezen a hétvégén is látni a Magas-Tátrát, melyet két hete nekünk is volt szerencsénk a Kékes északi sípályáról kristálytisztán látni. Élőben pazar volt, már csak egy normális fotómasinát kéne már vennem...

Igazából főleg ezért mentünk Galyára, ott még nem láttuk, aztán legnagyobb meglepetésemre, mikor már lemondtam róla akkor a Kékesről megláttuk.

 

 

garass üdv!

Igen, ismerem az új (nem is olyan új, van már kb 30 éves, nem?) lillafüredi utat is, nekem nagyon tetszett a Kohászati Múzeum, így hogy még érdekelnek is a régiségek külön élmény volt. 

A Mária sétányt nagyon megérné felújítani, csodaszép, és ha jól megnézzük iszonyú munka lehetett kiépíteni, karbantartani sokkal kisebb lenne. Több helyen leomlott a támfal, az alatta elterülő udvarokba.

Ígérem ha bejárom az új utat írok róla, közeljövőben tervezem, de nem tudom pontosan mikor, ezt a túrát is előző este döntöttem el.

 

Mária-sétány, magasan a völgy felett, a sziklába vésve.  Szemben az a hihetetlen sziklaformáció valami káprázatos élőben.

 

Azt lehet amúgy tudni hogy miért módosult az út Ómassáról a mostanira? Az biztos hogy nyáron nagyon gazos volt a völgy Ómassa után, viszont itt volt az eredeti Őskohó, melynek az emléktáblája még látható.

 

 

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (70666)