saintus Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42992

A Brácsáknál, Kajnereknél ez tényleg mindig probléma volt. A tíz éve 15 ezerért vásárolt, üvegszálas tollú és nyelű Galasportjainknál, amik azért láttak hideget-meleget soha nem volt ilyen gond. Azt se mondanám, hogy idővel fárad a cső, és porózussá válik, mert ezeknél már a tollak festése feketéből barnára fakult, rengeteg rángatáson, feszegetésen mentek át és semmi. Három darab van, egyik szétszedhető. Utóbbiba középen, a szétszedési ponton bejut víz, de az kb. 10-10 cm-re a középpontól le van dugózva, így nem folyik jobbra-balra evezésnél, valamint 10 mp kiönteni. (Ha a dugón átjutna, akkor persze nem lehetne kiönteni, de még nem jutott át.)

 

Ezt a témát is kiveséztük már egyébként korábban. Jbmerv hozzászólásaiban van a megoldás, ha jól emlékszem: Megpróbált szétszedni egy olcsón vett balos Galasport lapátot, és arra jutott, hogy epoxival van összerakva, így a tollakat nem lehet kivenni, átfordítani. más gyártók a javíthatóság érdekében hőre lágyuló ragasztót szoktak használni.

 

Arra lennék kíváncsi, hogy nagyobb külföldi evezőgyártók termékeivel mi a tapasztalat. Igen rég fenem a fogam egy Wernerre, de amíg a jelenlegi Galákkal ennyire semmi gond, nehezen szánom rá magam.

Előzmény: JéEs (42989)