bajnár Creative Commons License 2020.01.21 0 0 73021

Félreértesz, önérzeti kérdést csinálsz a dologból.

Anyagi megtérülésről beszélsz, míg én közvetett hatásról a bor minőségére. 

A talaj szerkezete, a tápanyagok felvehetősége, a mikorrhizák és egyéb hasznos élő szervezetek sztem is nagyon fontosak. A biodiverzitás egyrészt a feltalaj, a növényvédelem és termékenyülés szempontjából fontos. Ott van még a gyomirtó, ami ismételten az előző kettő dologgal áll összefüggésben, a rovarirtókat nem is értem, miért használják egyáltalán a szőlőtermesztésben, a szabályozott növényvédő szerek kontakt és felszívódóra osztott világképét nem feltétlenül tartom kellőképp megalapozottnak, de természetesen bármilyen vegyszer elhagyása üdvözlendő. Eddig tehát együtt vagyunk. A kérdés viszont továbbra is az, hogy a borminőségre mi az ökológiai szőlőtermesztésnek a direkt megnyilvánuló hatása? Mit értesz azon, hogy "minőségben ellép"? Hogyan tudnád ezt pontosan megfogalmazni, esetleg tudsz-e mondani ezeket igazoló adatokat számokat, akár saját, akár más forrásból?

Előzmény: BZoltan (73017)