Törölt nick Creative Commons License 2020.01.20 0 1 167614

"De honnan tudjuk, hogy voltak ilyen kőtáblák, amelybe Isten a saját kezével véste bele a nevét?

 Erre a kérdésre kellene előbb megadni a választ, majd elgondolkodni ezen."

 

"Abban az időben monda az Úr nékem: Faragj magadnak két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és jőjj fel hozzám a hegyre, és csinálj faládát. És felírom a táblákra azokat az ígéket, amelyek az előbbi táblákon valának, amelyeket széttörtél; és tedd azokat a ládába. Csinálék azért ládát sittim-fából, és faragék két kőtáblát is, az előbbiekhez hasonlókat; és felmenék a hegyre, és a két kőtábla kezemben valaÉs felírá a táblákra az előbbi írás szerint a tíz ígét, a melyeket szólott vala az Úr ti hozzátok a hegyen, a tűznek közepéből a gyülekezésnek napján, és átadá az Úr azokat nékem. Akkor megfordulék és alájövék a hegyről, és betevém a táblákat a ládába, a melyet csináltam vala, hogy ott legyenek, a miképen az Úr parancsolta vala nékem." 5Mózes 10:1-5

 

Nyilvánvaló, hogy a "Tíz igét" Isten saját maga írta a kőtáblákra. Ez a "Tíz ige" valamilyen nyelven volt írva. Teljesen mindegy, hogy milyen nyelven. Úgy kell definiálni a "Szent Nyelvet", hogy a Szent Nyelv az a nyelv, amelyen a Tíz Ige a kőtáblára fel volt írva. Isten neve tehát része a Tíz igének. Teljesen mindegy, hogy ez a Szent Név más nyelvre lefordítva mit jelent. Elvileg jelenthet még "urat" is. Egyszerűen a Szent Nevet úgy kell definiálni, hogy az a Szent Nyelven leírt eredeti istennév legyen, írásban is és kiejtésben is. Ha a kiejtés már feledésbe merült (mert Isten elégségesnek találta az írást), akkor a kőtáblán lévő jelkombináció kell hogy Isten nevét jelentse. Tehát sem az ÚR, sem a Kyriosz, sem a HERR, sem a LORD, sem a Hospodin nem Isten neve, hanem az a bizonyos jelkombináció, ami a kőtáblán volt. Hogy a kőtáblán mi volt, ezt viszont tényleg a zsidók és a zsidó kutatók tudják a legjobban.

 

Mondok egy hasonlatot. Karl May műveiben minden indiánnak vagy törzsfőnöknek neve van, amit az író meg is jelölt. Példul a Tonkava indiánok főnöke magyarra átfordítva: Nagymedve. DE A NEVE MÉGSEM NAGYMEDVE, hanem tonkava nyelven Nitropan Huey. Ez a NEVE.

 

 

Előzmény: Leslie07 (167604)